Η ανακοίνωση της Facebook για τη δημιουργία του περιβόητου νομίσματος Libra εδώ και καιρό έχει προκαλέσει ανησυχίες που κυμαίνονται από την προστασία των καταναλωτών και την ιδιωτικότητα έως τους πιθανόν συστημικούς κινδύνους δεδομένης της παγκόσμιας απήχησης του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε δεν είναι λίγοι οι πολιτικοί και ρυθμιστικοί φορείς σε όλο τον κόσμο που έχουν ζητήσει εξονυχιστικούς ελέγχους για το νέο νόμισμα.

Προς το παρόν όμως, όπως φαίνεται, το bitcoin είναι αυτό που δέχεται την μεγαλύτερη πίεση, καθώς μες το σαββατοκύριακο κατέγραψε βουτιά άνω του 10%, φτάνοντας σε χαμηλό δύο εβδομάδων με τους φόβους για τη λήψη αυστηρών μέτρων αναφορικά με τα κρυπτονομίσματα να εντείνονται. Αξίζει να σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη, το Bitcoin, το οποίο βρισκόταν σε κατακόρυφη άνοδο το 2019, κατέγραψε πτώση κατά 12% φτάνοντας τα 11.3000 δολάρια την Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinDesk. Η κατάσταση όμως δεν αναστράφηκε και υποχώρησε κατά 11,1% από την Παρασκευή στα 9.855 δολάρια νωρίς σήμερα.

Μόνο χθες, το κρυπτονόμισμα κατέγραψε βουτιά 10,4%, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του από τις αρχές του έτους. Πριν από λίγο κατέγραψε άνοδο 0,5% στα 10.245.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως το δημοφιλές κρυπτονόμισμα κατέγραψε άνοδο σχεδόν 55% σε εννέα ημέρες αφού η Facebook αποκάλυψε τα σχέδιά της για το Libra στις 18 Ιουνίου, καταγράφοντας υψηλό 18 μηνών σχεδόν στα 14.000 δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here