Με ανακοίνωση της ίδιας της εισηγμένης δόθηκε η απάντηση στο ερώτημα μας, την Δευτέρα, για το ποιος αγόρασε τα δύο “πακέτα” μετοχών της ιστορικής εταιρείας.
    Επρόκειτο για πακέτα 150.000 και 250.000 μετοχών  αμφότερα στα 2,30 ευρώ, με τη μετοχή να διορθώνει, χθες Τετάρτη στα 2,31 (-1,70%).
     Αγοραστής η 3Κ Investment Partners, η επενδυτική εταιρεία των Τάκη Κανελλόπουλου και Γιώργου Κουφόπουλου, βασικών μετόχων του-ίσως πιο αποδοτικού fund ειδικότερα στην κατηγορία των MidCaps.
 Εστιασμένη σε εταιρείες με σταθερή ανάπτυξη, καινοτόμο δραστηριότητα, εξωστρέφεια και υγιείς ισολογισμούς η έχει πετύχει να θεωρείται συνώνυμη του διορατικού ανιχνευτή εισηγμένων από το μεσαίο ράφι της αγοράς.

Στο 5,46% αυξήθηκε το ποσοστό της «3Κ Ανώνυμη Επενδυτική Εταιρεία» στην Παπουτσάνης, μια κίνηση -ψήφος εμπιστοσύνης στις προοπτικές της γνωστής εισηγμένης εταιρείας.

Υπενθυμίζεται άλλωστε παρά την δύσκολη συγκυρία, η Παπουτσάνης κινήθηκε θετικά το 2020:  Υπολογίζεται πως θα ξεπεράσει τα € 40,5 εκατ., έναντι € 30,7 εκατ. το 2019, σημειώνοντας για ακόμα μια φορά διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, το οποίο αυτή τη χρονιά θα είναι άνω του 30%.

Η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης οφείλεται στις υψηλές επιδόσεις της εταιρείας στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων και των παραγωγών για τρίτους ενώ σημαντικά συνέβαλε και η αύξηση των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού. Με το συγκεκριμένο τρόπο, η εταιρεία κατάφερε να αντισταθμίσει μέρος της μείωσης των πωλήσεων προς την ξενοδοχειακή αγορά εντός και εκτός Ελλάδας, που το τρέχον έτος σημείωσαν πτώση κατά 66% σε σχέση με το 2019.

Οι εξαγωγές της Παπουτσάνης συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό άνω του 49% του συνολικού τζίρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here