Σίγουρα, δεν πέρασαν απαρατήρητες οι κατακόρυφα αυξημένες συναλλαγές, που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στη μετοχή της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ.
Πολύ περισσότερο κίνησε την προσοχή και την περιέργεια των αναλυτών, το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της συνεδρίασης της Παρασκευής, άλλαξε χέρια μέσω προσυμφωνημένων πράξεων.
  Δύο “πακέτα”:
  1. το πρώτο (στις 10.34′) για 150.000 μετοχές στα 2,30 ευρώ
  2. το δεύτερο για 250.000 μετοχές επίσης στα 2,30 €  (στις 12.53′).
Αξία συναλλαγών συνολικά στις 920.000 ευρώ σε σύνολο 7,7 εκατ. € μέσω “πακέτων”.
  • Με σύνολο εισηγμένων 29,9 εκατ. μετοχές τα 2 πακέτα αντιπροσωπεύουν μικρό μέρος μόνο του μετοχικού κεφαλαίου, πλην όμως έχουν το ενδιαφέρον τους στην περίπτωση που αφορούν σε αγορές για λογαριασμό βασικού μετόχου μιας επίσης εισηγμένης, πολύ μεγαλύτερης του Παπουτσάνη, με δραστηριότητα στον ευρύτερο κλάδο…
Αν καταλαβαίνετε τι εννοούμε…

 

Η εταιρία Παπουτσάνης κατέγραψε βελτιωμένες επιδόσεις και το 2020, μια χρονιά με πολλές ανατροπές και σημαντικές ιδιαιτερότητες. Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας υπολογίζεται πως ξεπέρασε τα €40,5 εκατ., έναντι €30,7 εκατ. το 2019,  σημειώνοντας για ακόμα μια φορά διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης, το οποίο αυτή τη χρονιά θα είναι άνω του 30%.

Η ανάπτυξη του κύκλου εργασιών της Παπουτσάνης οφείλεται στις υψηλές επιδόσεις της εταιρείας στις κατηγορίες των επώνυμων προϊόντων και των παραγωγών για τρίτους ενώ σημαντικά συνέβαλλε και η αύξηση των πωλήσεων των ειδικών σαπωνομαζών, πρώτης ύλης για την παραγωγή στερεού σαπουνιού. Με το συγκεκριμένο τρόπο η εταιρεία κατάφερε να αντισταθμίσει μέρος της μείωσης των πωλήσεων προς την ξενοδοχειακή αγορά εντός και εκτός Ελλάδας, που το τρέχον έτος σημείωσαν πτώση κατά 66% σε σχέση με το 2019.

Οι εξαγωγές της Παπουτσάνης συνεχίζουν να συνεισφέρουν σημαντικά στον κύκλο εργασιών της εταιρείας, αντιπροσωπεύοντας ποσοστό άνω του 49% του συνολικού τζίρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here