Η XSpot Wealth ιδρύθηκε με σκοπό να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι επενδύουν τα χρήματά τους για να επιτύχουν τους στόχους τους. Φέρνει πιο κοντά τις επενδύσεις σε όλους και για να το επιτύχει αυτό, χρησιμοποιεί την τελευταία τεχνολογία παρέχοντας εξαιρετικά χαμηλές χρεώσεις και απόλυτη διαφάνεια. 

Η XSpot Wealth ανακοινώνει την επέκταση της στο Ντουμπάι

Όλα με την επαγγελματική υποστήριξη της έμπειρης ομάδας.

Η ομάδα δραστηριοποιείται δυναμικά και στη Θεσσαλονίκη. Το B συνομίλησε με τον Head of Thessaloniki Branch κ. Αντώνη Τζιουβάρα.

  1. Είστε Head στο υποκατάστημα της Θεσσαλονίκης. Ποιες υπηρεσίες προσφέρει η Εταιρεία στους πελάτες της και γιατί πιστεύετε ότι αυτές προσδίδουν προστιθέμενη αξία;

H XSpot Wealth ιδρύθηκε με σκοπό να παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Wealth Management προσιτές σε όλους. Προσφέρει ένα υβριδικό μοντέλο διαχείρισης περιουσίας, συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία, με την πελατοκεντρική προσέγγιση από τους πολύ έμπειρους wealth managers μας, οι οποίοι διαθέτουν πολυετή εμπειρία σε εγχώριους και ξένους τραπεζικούς οργανισμούς. Με το μοντέλο αυτό οι πελάτες απολαμβάνουν υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση και επενδυτική εμπειρία, έχοντας πρόσβαση σε κορυφαία επενδυτικά προϊόντα μεγάλων οίκων (BlackRock, Pimco, Vanguard, etc) με πολύ χαμηλά κόστη. Η πλήρης αξιοποίηση της τεχνολογίας είναι εμφανής από την έναρξη της σχέσης (ο λογαριασμός μπορεί να ανοίξει και από τον ίδιο τον πελάτη σε λίγα λεπτά), έως την πλήρη διαμόρφωση και την παρακολούθηση του χαρτοφυλακίου, πάντα με βάσει τις ανάγκες του πελάτη.

Η καινοτόμος προσέγγιση στην διαχείριση περιουσίας και η προστιθέμενη αξία που προκύπτει από αυτήν βραβεύτηκε δύο φορές (έτη 2020 και 2021) από το έγκριτο διεθνές περιοδικό World Finance (“Most Innovative Wealth Manager in Europe” Proud Recipient of “WORLD FINANCE” Award for 2020 and 2021).

  1. Αναλάβατε πρόσφατα τη διοίκηση του γραφείου της XSPOT στη Θεσσαλονίκη, ποιες είναι οι προκλήσεις της τοπικής αγοράς και ποιες οι ευκαιρίες;

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα η ανάληψη των καθηκόντων μου ως Διευθυντής Καταστήματος Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι η Βόρεια Ελλάδα και ιδιαιτέρως η Θεσσαλονίκη επανέρχεται μετά από χρόνια και πάλι δυναμικά στο οικονομικό γίγνεσθαι της χώρας και των Βαλκανίων. Η αξιοποίηση Eυρωπαϊκών και Eθνικών κονδυλίων προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης των υποδομών σηματοδοτεί ταυτόχρονα και μια ευκαιρία μοναδική για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

  1. Είναι η Αγορά της Θεσσαλονίκης ώριμη για τις υπηρεσίες του Wealth Management  ή χρειάζεται εκπαίδευση;

Η υπηρεσία του Wealth Management δεν είναι μία καινούργια έννοια για την Ελληνική αγορά συνεπώς ούτε και για την Θεσσαλονίκη. Εξελίσσεται δυναμικά μέσα στον χρόνο αξιοποιώντας μεταξύ άλλων και την τεχνολογία προς όφελος του ανθρώπου, είτε ως επενδυτή, είτε ως διαχειριστή. Είναι αυτονόητο ότι δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο εμπειρίας και γνώσης των μέσων τεχνολογίας και των επενδυτικών εργαλείων, οπότε εδώ έγκειται ο πολύ σημαντικός ρόλος του προσωπικού συμβούλου (Relationship Manager). H XSpot Wealth μέσω του υποκαταστήματός της στην Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελείται από έμπειρά στελέχη της αγοράς, στοχεύει στην παροχή υψηλής ποιότητας επενδυτικών υπηρεσιών και στην δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τους πελάτες της.

  1. Πόσο προστατευμένος είναι σήμερα ένας επενδυτής σε περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού και έντονων γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων;

O πληθωρισμός, είναι ένα φαινόμενο που διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του οικονομικού συστήματος μιας χώρας, και γι’ αυτό προκαλεί αρνητικές επιδράσεις σε όλους τους τομείς και σε όλα τα μεγέθη της οικονομίας. Για να διακρίνει κάποιος πόσο προστατευμένος είναι σήμερα σ’ ένα τέτοιο ιδιαίτερο οικονομικό περιβάλλον, θα πρέπει να κατανοήσει τους κινδύνους που επιφέρουν οι τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και τι αντίκτυπο έχουν στην προσωπική του περιουσία. Πολλές φορές, σε τέτοιες σύνθετες και αβέβαιες περιόδους, οι επενδυτές έχουν την τάση να αναγνωρίζουν κινδύνους εκεί που δεν υπάρχουν και να υποτιμούν άλλους σοβαρότερους τους οποίους έχουν αναλάβει χωρίς να το αντιλαμβάνονται. Αυτό λοιπόν που προτείνουμε, και προτρέπουμε τους επενδυτές, είναι να λάβουν μια πλήρη ενημέρωση για τους συνολικούς κινδύνους που έχουν στα κεφάλαιά τους, είτε οι κίνδυνοι αυτοί είναι επενδυτικοί είτε πολύ περισσότερο συνυφασμένοι με τις καταθέσεις τους, εφόσον αναφερόμαστε σ’ ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού. Ένας επενδυτής οφείλει να κοιτάζει στο απώτερο μέλλον. Ο χρόνος είναι αυτός που κάνει τις επενδύσεις να αποδώσουν όπως πρέπει και οι αγορές να αποτελούν τον μηχανισμό ο οποίος καταφέρνει να ξεπερνά κάθε κρίση και κάθε δυσκολία.

  1. Από την ολιγόμηνη λειτουργία σας στην XSpot Wealth ποιες είναι oι δύο μεγαλύτερες τοποθετήσεις των ελληνικών νοικοκυριών στην βόρεια Ελλάδα; 

Η αναφορά σας στον χρόνο λειτουργίας της εταιρείας μας μου δίνει το έναυσμα να παρουσιάσω εν συντομία το ιστορικό της XSpot Wealth στην Ελλάδα, διότι η ιδέα ξεκίνησε από το Λονδίνο. Οι ιδρυτές της εταιρείας μας, Καντζέλης Δημήτρης και Bassel Ibrahim, αφουγκραζόμενοι τις ραγδαίες ρυθμιστικές αλλαγές που επέφερε η MIFID I, και τις συζητήσεις σχετικά με τον MIFID II και την εφαρμογή της, συνειδητοποιήσαν ότι ολόκληρος ο κλάδος του wealth management θα άλλαζε για πάντα. Χρειαζόταν να βρεθεί λοιπόν μία λύση που θα απευθυνόταν σε όλους και όχι απαραίτητα σε λίγους. 

Η ίδρυση της εταιρείας πραγματοποιείται το 2014 και σήμερα διαθέτει παρουσία σε Λονδίνο, Κύπρο, Αθήνα, Ηράκλειο Κρήτης, ενώ εντός του 2023 εγκαινιάστηκαν τα γραφεία μας σε Ντουμπάι και Θεσσαλονίκη. Η XSpot Wealth είναι μία πλήρως αδειοδοτημένη πολυεθνική εταιρεία, από την επιτροπή κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενώ εποπτεύεται και από την Ελληνική επιτροπή κεφαλαιαγοράς. Έχει επίσης την αδειοδότηση από την Γερμανική (Bafin), την Γαλλική (REGAFI) και του Ντουμπάι αρμόδια αρχή, με δυνατότητα παροχής υπηρεσιών σε 30 χώρες εντός ΕΕ και άλλες 10 εκτός EE.

Για να επανέλθουμε ωστόσο στο ερώτημά, οι παραδοσιακές τοποθετήσεις σε καταθέσεις και ακίνητα συνεχίζουν να αποτελούν κορυφαίες επιλογές των Ελλήνων επενδυτών καθώς προσφέρουν στην συνείδησή τους ασφάλεια και εισόδημα. Παρόλα αυτά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΤτΕ από το 2018 μέχρι και το 2023 προκύπτει ένας υπερ-τριπλασιασμός του ενεργητικού (νοικοκυριών και επιχειρήσεων) που στρέφεται σε επενδυτικές λύσεις (Στατιστικό Δελτίο Οικονομικής Συγκυρίας Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2023).

Η στροφή δεν είναι τυχαία κατά την γνώμη μου καθώς αποδεικνύει την αναθεώρηση μιας πάγιας αντίληψης αναφορικά με την σχέση ρίσκου-απόδοσης που ενέχουν οι παραπάνω μορφές επένδυσης.

  1. Οι υπηρεσίες είναι λίγο πολύ αυτοματοποιημένες, πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι προσωπικές επαφές;

Η φιλοσοφία και το όραμα της εταιρείας μας όπως ανέφερα απαντώντας και στο πρώτο ερώτημά σας έχει ως βασικό πυλώνα τον άνθρωπο ακριβώς γιατί συνεχίζουμε να πιστεύουμε στην σπουδαιότητα της προσωπικής επαφής.

  1. Ποιο θα λέγατε ότι είναι το πιο ανταγωνιστικό σας προϊόν και πως θα το προσδιορίζατε σε σχέση με το ανταγωνισμό; 

Η ομάδα των έμπειρων διαχειριστών της XSpot Wealth σχεδιάζουν, παρακολουθούν και διαχειρίζονται παγκοσμίως διαφοροποιημένα χαρτοφυλάκια, με στόχο την ασφάλεια και την μεγιστοποίηση των αποδόσεων του κεφαλαίου που μας εμπιστεύονται οι πελάτες μας. 

Στο πλαίσιο αυτό η Επενδυτική Επιτροπή της XSpot Wealth σχεδιάζει, αναπροσαρμόζει και παρακολουθεί τα επενδυτικά πλάνα που έχει δημιουργήσει, έτσι ώστε αυτά να είναι συμβατά με τις συνθήκες της αγοράς, το επίπεδο ρίσκου και την απόδοση που επιθυμεί ο κάθε πελάτης μας. Επιλέγει να χρησιμοποιεί εργαλεία χαμηλού διαχειριστικού κόστους, όπως είναι τα ETFs (Exchange Trade Funds), τα οποία φέρουν την υπογραφή κορυφαίων διαχειριστών (Blackrock, Pimco, Vanguard κτλ) και ένα τεράστιο ενεργητικό παγκοσμίως, παρότι δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην Ελλάδα όσο τα αμοιβαία κεφάλαια. 

Συνοψίζοντας θα μιλούσα όχι για «ανταγωνιστικό προϊόν», αλλά για ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της εταιρείας μας, που στηρίζεται ταυτόχρονα στην μη προϊοντική προσέγγιση των επενδύσεων και στην εφαρμογή του βραβευμένου υβριδικού μας μοντέλου, όπως σας περιέγραψα ήδη σε προηγούμενη απάντησή μου. 

  1. Το πολιτικό και γεωπολιτικό γίγνεσθαι πόσο συμβάλει στην ανάπτυξης της εταιρείας;

Είναι γεγονός ότι η Ελληνική οικονομία, μετά από μία παρατεταμένη περίοδο κρίσης, βρίσκεται σε τροχιά ανόδου και πάλι. Αυτό, έχει ήδη αναγνωριστεί εμπράκτως από τους Διεθνείς Επενδυτικούς Οίκους αξιολόγησης, μέσω των συνεχών αναβαθμίσεων αλλά και από ξένους τραπεζικούς ομίλους, που δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην Ελληνική οικονομία.

Δεδομένης της ανάπτυξης που έχει επιτύχει η Ελληνική οικονομία, η παροχή υψηλού επιπέδου επενδυτικών υπηρεσιών έρχεται πλέον ως απαίτηση, και εμείς στην XSpot Wealth είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι που προσφέρουμε τέτοιου είδους υπηρεσίες και στους Έλληνες πελάτες μας.

Επιπλέον, έχει αποδειχθεί, ότι οι γεωπολιτικοί παράγοντες επηρεάζουν βραχυπρόθεσμα την πορεία των αγορών. Ωστόσο, ένα καλά δομημένο χαρτοφυλάκιο με μακροπρόθεσμο ορίζοντα, προϊοντική αλλά και γεωγραφική διασπορά, ανακάμπτει μετά τις οποιεσδήποτε αναταράξεις. Για να επιτευχθεί όμως αυτή η συνθήκη, είναι πολύ σημαντική η διαχείριση και η συστηματική παρακολούθηση του χαρτοφυλακίου να γίνεται από εξιδεικευμένους επενδυτικούς συμβούλους. Συνεπώς τα περιθώρια ανάπτυξης της XSpot, όπως και κάθε επενδυτικής εταιρείας, εξαρτώνται κυρίως από τον βαθμό της επαγγελματικής διαχείρισης και το πόσο «κοντά» είμαστε στον πελάτη σε περιόδους αβεβαιότητας. Και τα δύο κριτήρια αποτελούν βασικούς πυλώνες της στρατηγικής της εταιρείας μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ