Την επικύρωσή της στρατηγικής συνεργασίας τους με την είσοδο της CHINA ENERGY INVESTMENT CORPORATION στο μετοχικό κεφάλαιο σημαντικού χαρτοφυλακίου αιολικών πάρκων που κατασκευάζει ο όμιλος Κοπελούζου, καθώς και την από κοινού υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις Λιγνίτικες μονάδες της ΔΕΗ, η οποία σηματοδοτεί την έναρξη της συνεργασίας τους και στους συμβατικούς σταθμούς Παραγωγής Ηλεκτρικής ενέργειας, ανακοινώνει αυτή την ώρα κ. Δημήτρης Κοπελούζος, ιδρυτής και πρόεδρος το Ομίλου.

Η συνεργασία των δύο Ομίλων τόσο στον τομέα της πράσινης ενέργειας όσο και στη περιβαλλοντική αναβάθμιση μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στοχεύει να επεκταθεί στα Βαλκάνια αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, ιδρυτής και πρόεδρος το Ομίλου Κοπελούζου δήλωσε: Ο Όμιλος μας πιστεύει στην καθαρή ενέργεια και στις προοπτικές της Ελλάδας. «Η συνεργασία μας με την CHINA ENERGY είναι άριστη και εδράζεται στην σοβαρότητα, την αξιοπιστία και την συνέπεια των δύο πλευρών. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι με τη συμφωνία η ελληνική πλευρά θα έχει το 25% και η κινεζική το 75% στο νέο σχήμα. Είμαστε βέβαιο ότι η συνεργασία αυτή θα λειτουργήσει ως καταλύτης για την ολοκλήρωση σημαντικών επενδύσεων και θα προάγει την ενεργειακή βιομηχανία της Ελλάδας, αλλά και την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και Κινεζικών εταιρειών σε πολλούς τομείς της οικονομίας».

Ποια είναι η CHINA ENERGY INVESTMENT CORPORATION

Η Κινέζικη εταιρεία CHINA ENERGY INVESTMENT CORPORATIO Ltd είναι η μεγαλύτερη παραγωγός ενέργειας στο κόσμο, τόσο από συμβατικές όσο και από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και η μεγαλύτερη παραγωγός πετρελαίου από άνθρακα στον κόσμο. Η China Energy που ιδρύθηκε πέρυσι αποτελεί τη συγχώνευση της China Guodian Corp με την Shenhua Group και είναι μια εταιρεία με μετοχικό κεφάλαιο 17,028 δις ευρώ και πάγια αξίας 235,6 δις ευρώ 66 θυγατρικές και 350 χιλιάδες υπαλλήλους. Έχει έδρα το Πεκίνο και διαθέτει 7 εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Σαγκάης και του Σένζεν. Αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό άνθρακα, το μεγαλύτερο παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα και από αιολικά καθώς και τον μεγαλύτερο παραγωγό χημικών και υγρών καυσίμων από άνθρακα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here