Μία ακόμη έξυπνη κίνηση στρατηγικής , πάνω στην κινούμενη άμμο των ιατρικών υπηρεσιών, με ευρύτερες προοπτικές και ιδιαίτερη δυναμική ανακοινώνει σήμερα το πρωί ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών Δρ Βασίλης Αποστολόπουλος.

  • Η κίνηση σηματοδοτεί την έναρξη μιας ευρύτερης συμμαχίας μεταξύ Ιατρικού Κέντρου και ΙΑΣΩ, με επόμενο μεγάλο στόχο την απόκτηση του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν.

Το ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ μεταβίβασε το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας της μαιευτικής- γυναικολογικής κλινικής  «ΓΑΙΑ» στο «ΙΑΣΩ ΑΕ».

Το συνολικό τίμημα της μεταβίβασης, ανερχόμενο κατά ανώτατο όριο σε 13,5 εκ ευρώ, συνδέεται με την μελλοντική οικονομική πορεία της μεταβιβαζόμενης μαιευτικής δραστηριότητας και θα καταβληθεί σε δυο στάδια:

  • Το πρώτο στάδιο αφορά την άμεση καταβολή τιμήματος ποσού ύψους 7,8 εκ ευρώ.
  • Το δεύτερο στάδιο αφορά την καταβολή του επιπλέον τιμήματος σε χρονικό ορίζοντα 3ετιας. Το επιπρόσθετο τίμημα θα καθοριστεί με βάση την μελλοντική πορεία της δραστηριότητας.

Με την μεταβίβαση του συνόλου των δραστηριοτήτων της κλινικής ΓΑΙΑ στον Όμιλο ΙΑΣΩ, επιτυγχάνεται  εξορθολογισμός των λειτουργιών του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι  καθώς τόσο η γενική κλινική όσο και το ΓΑΙΑ που συστεγαζόταν, λειτουργούσαν στο 100% της δυναμικότητας τους χωρίς δυνατότητα περεταίρω ανάπτυξης της λειτουργίας τους λόγω χωροταξικών περιορισμών.

Οι περιορισμοί αυτοί δεν επέτρεπαν την δημιουργία επιπλέον κλινών αναγκαίων για να καλυφθεί η συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση που οφείλεται  στην υψηλή ποιότητα υπηρεσιών του Ιατρικού.

  • Με την μεταφορά του ΓΑΙΑ στο ΙΑΣΩ ΑΕ απελευθερώνονται άμεσα στη γενική κλινική του Ιατρικού Αθηνών στο Μαρούσι και τίθενται προς χρήση 100 επιπλέον νοσηλευτικές κλίνες γενικής κλινικής καθώς και 4 επιπλέον χειρουργικές αίθουσες υψηλών προδιαγραφών.

  • Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την κίνηση αυτή το Ιατρικό Κέντρο θα βελτιώσει την EBITDA κερδοφορία του κατά περίπου 6 εκατ. Ευρώ ετησίως.

Επισημαίνεται ότι η αυξημένη ζήτηση έχει καταγραφεί στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου καθώς στο 9μηνο της τρέχουσας χρήσης, ο Όμιλος Ιατρικό Κέντρο κατέγραψε αύξηση των εσόδων κατά 21,3% και της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) κατά 96%.

Η επιτυχημένη πορεία των τελευταίων ετών τόσο σε λειτουργικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο επιτρέπει στο όμιλο να υλοποιήσει με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τα επεκτατικά του πλάνα.

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ