Κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, θα δαπανηθούν συνολικά 11 δισ. ευρώ για επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης (Recovery and Resilience Facility RRF), το ΕΣΠΑ κι άλλα προγράμματα.

Το ποσό αυτό είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με την τελευταία δεκαετία, όταν μάλιστα τα προηγούμενα χρόνια η μέση αξία των χρηματοδοτούμενων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) ανερχόταν σε 5 δισ. ευρώ.

Στο σκέλος των δανείων από το Ταμείο Ανάκαμψης, συνολικού ύψους 12,7 δισ. ευρώ, τα οποία θα χρηματοδοτήσουν τις ιδιωτικές επενδύσεις, εκτιμάται ότι το επόμενο διάστημα θα διατεθούν 600 εκατ. ευρώ προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ).

Τα 100 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν προς την EBRD και τα 500 εκατ. ευρώ προς την ΕΤΕπ

Η ταχύτητα υλοποίησης των διαγωνιστικών διαδικασιών, τυχόν δικαστικές προσφυγές, αλλά και το ζήτημα των εκπτώσεων στους διαγωνισμούς είναι τα στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ