Με υψηλού επιπέδου συμμετοχές και παρεμβάσεις συνεχίστηκε το 5ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, που διεξάγεται σε μία περίοδο κομβικής σημασίας για τον κόσμο της επαγγελματικής ασφάλισης και τους ασφαλισμένους.

Πρωταγωνιστές δεκάδες εκπρόσωποι θεσμικών φορέων, ακαδημαϊκοί, CEO μεγάλων και μικρών επιχειρήσεων, διευθυντές, στελέχη της αγοράς και πλήθος άλλων, που μίλησαν ή συμμετείχαν σε panels.

Στο Panel V με θέμα «Στρατηγικές επενδυτικής διαχείρισης επαγγελματικών ταμείων σε περιβάλλον έντονης διεθνούς μεταβλητότητας και αυξημένων αβεβαιοτήτων», ο κ. Κρις Αίσωπος, Διευθύνων Σύμβουλος & Εκτελεστικός Διευθυντής, Alpha Trust, αναφέρθηκε στην μεταβλητότητα που πρέπει να αντιμετωπισθεί χωρίς να χαλάσει την στόχευση του ταμείου. Αυτή τη στιγμή η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό είναι ιδιαίτερα θετική, η Ελλάδα έχει υπεραποδόσει τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Ο κ. Θεοφάνης Μυλωνάς, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Eurobank Asset ManagementAEΔAK, αναφέρθηκε στις τεχνικές που έχουν αναπτύξει και τους δείκτες που χρησιμοποιούν για πολλαπλές αναλύσεις και προσεγγίσεις. Οι μέθοδοι αυτοί και τα δεδομένα δίνουν μεγάλη αξία στην επαγγελματική διαχείριση, για την πιο αποτελεσματική επιλογή.

Ο κ. Ηρακλής Μπαμπλέκος, Πρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Πειραιώς Asset ManagementAEΔAK, ανέφερε ότι το γεωπολιτικό ρίσκο περισσότερο δίνει ευκαιρίες παρά προβλήματα, γιατί βρίσκουμε premiums σε καλύτερες τιμές. Οι παράμετροι είναι θετικές αυτή τη στιγμή, έχουμε μία ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε για την μεγαλύτερη πρόοδο της χώρας και την επίλυση των παθογενειών.

Ο κ. Παναγιώτης Αντωνόπουλος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Alpha AssetManagement AEΔAK, ανέφερε ότι σε μία κρίση επηρεάζεται η δυνατότητα των ασφαλισμένων να επενδύσουν, με αποτέλεσμα να έχουμε επιπτώσεις και αλλαγές στην επενδυτική στρατηγική των ταμείων. Η διαφοροποίηση είναι το πιο σημαντικό συστατικό στην δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου, που προσδίδει ευελιξία και σταθερότητα.

Ο κ. Γεώργιος Χρυσικός, Διευθύνων Σύμβουλος, Allianz AEΔAK, ανέφερε ότι όλη η δουλειά μας στηρίζεται στα δεδομένα και την ανάλυσή τους. Η γρήγορη μετάδοση της πληροφορίας έχει εξελίξει πάρα πολύ την δουλειά μας. Πλέον η πληροφορία είναι πολύ μεγάλη και πρέπει να γίνεται σωστή αξιολόγηση και επιλογή όσων είναι πραγματικά σημαντικά. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική προσφορά της επαγγελματικής διαχείρισης προς τα ΤΕΑ.

Ο κ. Παντελής Παπαγεωργίου, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Elikonos Capital ΑΕΔΟΕΕ, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της εταιρείας και στις επενδύσεις τους σε ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως επεσήμανε «μέσω της εταιρείας μας τα ΤΕΑ μπορούν να ακουμπίσουν – επενδύσουν στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα». Η λογική του private equity ταιριάζει με την μακροπρόθεσμη επενδυτική πολιτική των Ταμείων.

Ο κ. Αριστοτέλης Παναγιωτάκης, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. & Διευθύνων Σύμβουλος, Optima assetmanagement ΑΕΔΑΚ, αναφέρθηκε στην ραγδαία βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, που οδήγησε στο να λάβει την επενδυτική βαθμίδα και κατ’ επέκταση να προσελκύσει επενδύσεις από το εξωτερικό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ