Με τη συνδρομή των μεγαλύτερων Αμερικανικών και Ευρωπαϊκών επενδυτικών τραπεζών, η Ελλάδα για πρώτη φορά έπειτα από εννέα χρόνια, ανοίγει σήμερα το βιβλίο προσφορών για την έκδοση 10ετούς ομολόγου. Ανάδοχοι θα είναι τρεις αμερικάνικες τράπεζες και τρεις ευρωπαϊκές οι Goldman Sachs, JP Morgan, Citigroup, Credit Suisse, BNP Paribas και HSBC.

Η βελτίωση του κλίματος που καταγράφεται στην αγορά ομολόγων και η διπλή αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τη Moody’s έδωσαν στον ΟΔΔΗΧ το πράσινο φως για την έκδοση. Στόχος η άντληση ενός ποσού περί τα 2 δισ. ευρώ. Ο ΟΔΔΗΧ θα κινηθεί προσεκτικά, προσφέροντας ελκυστική απόδοση, με το επιτόκιο να εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κάτω στο 4%. Σύμφωνα με πληροφορίες, τραπεζικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι προσφορές θα υπερβούν το ποσό των 10 δισ. ευρώ.

Σήμερα, η Ιρλανδία δανείζεται για 10 χρόνια με επιτόκιο 0,8%, η Πορτογαλία με 1,48%, η Ισπανία με 1,2%, η Κύπρος με 1,8% και η προβληματική Ιταλία με 2,78%. Στην Ελλάδα θα θεωρηθεί μεγάλη επιτυχία αν η έκδοση του 10ετούς ομολόγου καταλήξει στο 3,7%…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here