Οι υποψήφιοι είναι δύο αλλά η διαδικασία φαίνεται περίπλοκη γιατί τα συμφέροντα είναι πολλά. Η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοινώνει σήμερα νέα παράταση της προθεσμία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών για την πώληση του 50,1% των ΕΛΠΕ.

H ιστορική μέρα της 25ης Μαρτίου που για την Ελλάδα είναι εθνική εορτή ορίζεται ως νέα προθεσμία  για τους υποψηφίους επενδυτές.

Οι πληροφορίες αποδίδουν την καθυστέρηση στο διερευνητικό επενδυτικών ενδιαφέρον από πλευράς νέων υποψηφίων, της αλγερινής Sonatrach και της αμερικανικής Carlyle που συμμάχησαν με τους δύο βασικούς διεκδικητές των ΕΛΠΕ, Vιtol και Glencore αντίστοιχα.

Οι νέοι μνηστήρες θέλουν να έχουν από πρώτο χέρι εικόνα της επιχείρησης γι’ αυτό και διατυπώνουν συνεχή ερωτήματα προς το ΤΑΙΠΕΔ για τα τεχνικά και οικονομικά στοιχεία του Ομίλου.

Οι επενδυτές φέρονται να ζήτησαν χρόνο για να εξετάσουν λεπτομερώς και τα αποτελέσματα του 2018 που ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα τα ΕΛΠΕ.

Στην Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος που δόθηκε την περασμένη εβδομάδα στη δημοσιότητα, εκφράζεται ανησυχία για το γεγονός ότι στον διαγωνισμό για τα ΕΛΠΕ συμμετέχουν μόνο δύο επενδυτικά σχήματα στη τελική φάση, εξέλιξη που χαρακτηρίζεται όχι και τόσο θετική για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Στο υπουργείο Ενέργειας και στο ΤΑΙΠΕΔ επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία που εστιάζεται κυρίως στο ύψος του αναμενόμενου τιμήματος δεδομένης της υψηλής κεφαλαιοποίησης του Ομίλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here