Γράφει η «ξενοδόχος»

Η Brook Lane, με επικεφαλής τον Αζίζ Φράνσις,  θα είναι, όπως όλα δείχνουν ο αγοραστής για το «πακέτο» ακινήτων της Alpha Bank, το οποίο περιλαμβάνει και το εμπορικό κέντρο South Polis, του άλλοτε κραταιού ομίλου Βωβού.

Ο διαγωνισμός από την τράπεζα «έτρεξε» μέσα στο Δεκέμβριο και στο πρώτο στάδιο είχαν προκριθεί συνολικά πέντε προσφορές, με ονόματα, εκτός από την Βrook Lane, αυτά των Trastor, Orilina αλλά και Greco fund της Dromeus. Τώρα, το χαρτοφυλάκιο με μία καθαρή λογιστική αξία  στα 23,8 εκατ. ευρώ θα αγοράσει με ένα τίμημα κοντά στα 30 εκατ. ευρώ η Brook Lane, η οποία συνεχίζει να «χτίζει» τη θέση της στο εγχώριο real estate με ουκ ολίγες συμφωνίες με τράπεζες και όχι μόνο.

Το πακέτο ακινήτων που είχε βγεί προς πώληση αφορά την εταιρεία ΑΕΠ Αττικής ΙΙ A.E., με το ακίνητο των 16,8 στρεμμάτων στο Παλαιό Φάληρο όπου έχει κατασκευαστεί από τον όμιλο του Μπάμπη Βωβού το εμπορικό κέντρο South Polis με το συγκρότημα που είναι μισθωμένο στην εταιρεία πολυκινηματογράφων και ψυχαγωγίας Village καθώς και την Jumbo. Επιπλέον, περιλαμβάνονται και δύο κτίρια γραφείων στο Χαλάνδρι στην οδό Παπανικολή.

  • Οι υπογραφές με την Alpha Bank αναμένεται να μπούν αργότερα, ενώ στα πλάνα της Brook Lane για το South Polis δε φαίνεται να είναι η δημιουργία ξενοδοχείου, όπως είχε ακουστεί αρχικά για την αξιοποίηση του εμπορικού κέντρου, πολύ περισσότερο από την στιγμή που ετοιμάζεται η επένδυση του Ελληνικού.
  • Ως προς την Brook Lane πάντως, πέρυσι, η πρώτη μεγάλη συμφωνία στην ελληνική αγορά ακινήτων είχε γίνει και πάλι με την Alpha Bank, για το χαρτοφυλάκιο των ακινήτων επίσης του ομίλου Βωβού, ύψους άνω των 95 εκατ. ευρώ. Αντίστοιχα, μέσα στο Νοέμβριο, η Eurobank ανακοίνωσε τη συμφωνία με την εταιρεία για την πώληση των δύο χαρτοφυλακίων ακινήτων project Opus και Resi, στο πλαίσιο αξιοποίησης του χαρτοφυλακίου ακινήτων που βρίσκονται υπό την κυριότητά της.

Όπως είχε ανακοινωθεί, οι εν λόγω συναλλαγές πρόκειται να ολοκληρωθούν κατά τους πρώτους μήνες του 2020 με μία συμφωνία που αφορά χαρτοφυλάκια με περίπου 370 ακινητα συνολικής αξίας 84 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here