Κινητικότητα επικρατεί στον χώρο του real estate. Μετά το εμβληματικό κτήριο του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου, στα προς πώληση ακίνητα συμπεριλαμβάνονται «φιλέτα», όπως το ψυχαγωγικό κέντρο «South Polis» κοντά στο Δέλτα Φαλήρου που αποτελούσε ένα από τα σημεία αναφοράς του Mπάμπη Bωβού, πριν την κατάρρευση του.

Tα τελευταία χρόνια, το εν λόγω συγκρότημα έχει περάσει στον έλεγχο της Alpha Bank, η οποία έβαλε πωλητήριο αρκετών εκατομμυρίων.

Το φιλέτο

Το South Polis είναι ακίνητο ψυχαγωγικών, εμπορικών και γραφειακών χρήσεων, συνολικής επιφάνειας ανωδομής 14.573 τ.μ., η ανάπτυξη του οποίου ολοκληρώθηκε το 2006 από τον όμιλο της «Μπ. Βωβός – Διεθνής Τεχνική», αποτελώντας επένδυση της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ. 

Μεταξύ άλλων, στο συγκρότημα των δύο επιμέρους ακινήτων φιλοξενούνται αίθουσες κινηματογράφου της Village Roadshow, καλύπτοντας συνολικά τρία επίπεδα, κατάστημα της αλυσίδας Jumbo.

Πάντως, άνθρωποι της αγοράς θεωρούν ότι τα έργα ανάπλασης του Φαληρικού όρμου, το Kέντρο Πολιτισμού Σταύρος Nιάρχος και οι συνεχείς επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο «αλλάζουν» όλη την περιοχή και φέρνουν το «South Polis» στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Το ακυρωθέν προσύμφωνο

Πριν από κάποια χρόνια, ανασύροντας πληροφορίες από δημοσιεύματα του Τύπου, ο ομογενής επιχειρηματίας, Θεόδωρος Δουζόγλου, ο οποίος εμφανίζεται μεταξύ των διεκδικητών της CRETA Farms, με πολλά deals στον χώρο του εγχώριου τουρισμού (ξενοδοχείο Πεντελικόν, ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο, ξενοδοχείο «Mistral» στον Πειραιά, κ.α.) είχε ακυρώσει προσύμφωνο με την Alpha Bank, για λόγους που δεν μάθαμε ποτέ.

 

Οι επενδύσεις Δουζόγλου

Το πρώτο deal έγινε την άνοιξη του 2015, όταν οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Βαρδή ανακοίνωσαν τη μεταβίβαση, μέσω πλειστηριασμού, του ιστορικού ξενοδοχείου «Πεντελικόν» στο Κεφαλάρι Κηφισίας, του ομώνυμου κτήματος, όπως και των αντίστοιχων δύο σημάτων («hotel Pentelikon», «Κτήμα Πεντελικόν Catering Center») σε σχήμα συμφερόντων του Θεόδωρου Δουζόγλου. Το ακίνητο πέρασε στον έλεγχο του επιχειρηματία, μέσω της Alpha Bank, έναντι υποχρεώσεων ύψους 26 εκατ. ευρώ των προηγούμενων ιδιοκτητών του.

Το δεύτερο μεγάλο deal της οικογένειας Δουζόγλου, που διαθέτει σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στη Βενεζουέλα, αφορά στο ιστορικό ξενοδοχείο «Λητώ» στη Μύκονο το οποίο πωλήθηκε για περίπου 17 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία «Αστέρας 2020», συμφερόντων Δουζόγλου, απέκτησε το ξενοδοχείο και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΤΑΙΠΕΔ, η αγοραπωλησία υπερέβη κατά 69% την τιμή εκκίνησης ύψους που ήταν δέκα εκατ. ευρώ και είναι, σημαντικά, μεγαλύτερο συγκριτικά με το ύψος αποτίμησης του ακινήτου.

Τις επενδύσεις του στον τουρισμό τις προτιμά ο γνωστός Ελληνο-βενεζουελάνος επιχειρηματίας Θ. Δουζόγλου. Μετά το «Πεντελικόν» της Κηφισιάς, το «Λητώ» της Μυκόνου και την απόκτηση κτηρίου του ΟΤΕ επί της οδού Σταδίου για να το μετατρέψει σε ξενοδοχείο, εξαγόρασε και το ξενοδοχείο «Mistral» στον Πειραιά, το οποίο ήταν κλειστό τα τελευταία χρόνια, για να το αναβαθμίσει και να επαναλειτουργήσει.

Στη Μύκονο, επίσης, εταιρείες του Θ. Δουζόγλου φέρονται να έχουν αποκτήσει συγκρότημα που κατείχε η οικογένεια Θ. Αγγελόπουλου καθώς και άλλη έκταση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here