Η συνεχιζόμενη κρίση στην Ιταλία σε πολιτικό επίπεδο πιέζει τους δείκτες των χρηματιστηριακών ταμπλό της Ευρώπης με τους επενδυτές να είναι διεθνώς ανήσυχοι για το κλίμα που αναμένεται να διαμορφωθεί.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,67%, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει απώλειες της τάξης του 1,13%.

Στους επιμέρους δείκτες, ο ιταλικός FTSE MIB ηγείται ως αναμενόταν, των απωλειών με πτώση 2,6% μετά την χθεσινή βουτιά 2% εν μέσω πιέσεων από την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην χώρα, όπου οι ευρωσκεπτικιστές απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση, μετά το βέτο που άσκησε ο Πρόεδρος Ματταρέλλα.

Πλέον το βλέμμα στρέφεται στις επικείμενες πρόωρες κάλπες. Σημειώνεται ότι ο Ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματταρέλλα ανέθεσε χθες στον Κάρλο Κοτταρέλλι, πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, να σχηματίσει κυβέρνηση τεχνοκρατών.

Στην υπόλοιπη ευρωπεριφέρεια, ξεχωρίζει ο ισπανικός IBEX με απώλειες 1,45%. Στην Ισπανία ο PSI 20 χάνει 0,2%, ενώ στην Ελβετία ο SMI υποχωρεί κατά 0,75%.
Στην υπόλοιπη Ευρώπη, ο γερμανικός Dax χάνει 0,88%, ο γαλλικός CAC υποχωρεί κατά 1,03% και ο ιταλικός FTSE 100 σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,83%.

Νωρίτερα, αρνητικά πρόσημα καταγράφονταν και στις ασιατικές αγορές, κυρίως λόγω Ιταλίας, με τον ιαπωνικό Nikkei να τερματίζει τις συναλλαγές με πτώση 0,59%. Αρκετές αγορές, όπως η Σιγκαπούρη, η Μαλαισία και η Ταϊλάνδη παρέμειναν κλειστές σήμερα λόγω αργίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here