Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τα καλύτερα αποτελέσματα α’ εξαμήνου εδώ και μια δεκαετία ανακοίνωσε ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος Generali, χάρη στις θετικές επιδόσεις σε λειτουργικό επίπεδο αλλά κα τα έσοδα από το πρόγραμμα αποεπένδυσης που ξεπέρασαν τον στόχο (για 1 δις. ευρώ) και αναμένεται να φτάσουν τα 1,5 δις. ευρώ στο τέλος του έτους.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2018 διαμορφώθηκαν στα 1,33 δις. ευρώ, αυξημένα κατά 8,8% σε ετήσια βάση. Τα λειτουργικά αποτελέσματα στον κλάδο γενικών ασφαλειών διαμορφώθηκαν σε 1,1 δις. ευρώ (από 1,07 δις. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2017), ενώ ο συνδυασμένος δείκτης βελτιώθηκε κατά 0,8 μονάδες βάσης στο 92%. Οι φυσικές καταστροφές της περιόδου –κυρίως σε Γερμανία και Γαλλία- προκάλεσαν ζημίες ύψους 139 εκατ. ευρώ.

«Τα αποτελέσματα α’ εξαμήνου αντανακλούν την κεφαλαιακή ισχύ της Generali σε ένα περιβάλλον διεθνούς αβεβαιότητας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Philippe Donnet.«Θα ήθελα να υπογραμμίσω το πρόγραμμα πώλησης περιουσιακών στοιχείων και βελτίωσης της γεωγραφικής παρουσίας του ομίλου, με υπέρβαση του σχετικού στόχου, καθώς και την πρόσφατη πώληση της Generali Leben στη Γερμανία, μια καινοτόμο συναλλαγή που θα μας επιτρέψει να επισπεύσουμε την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων στον κλάδο Ζωής. Οι εξαιρετικές λειτουργικές επιδόσεις των κλάδων Ζωής, Γενικών Ασφαλειών, επενδύσεων και διαχείρισης ενεργητικού επιβεβαιώνουν την ικανότητά μας να υλοποιήσουμε το στρατηγικό μας σχέδιο με πειθαρχία και αποτελεσματικότητα».

Ο κ. Donnet επιβεβαίωσε επίσης ότι η Generali έχει συσσωρεύσει ρευστά διαθέσιμα από τις κανονικές δραστηριότητές της αλλά και τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων εντός του έτους, αρνήθηκε όμως να δώσει λεπτομέρειες για την αξιοποίηση των κεφαλαίων, παραπέμποντας στο Νοέμβριο, οπότε και θα παρουσιαστεί η νέα στρατηγική του ομίλου.

Σημειώνεται τέλος ότι ανακοινώθηκε η αποχώρηση του οικονομικού διευθυντή Luigi Lubelli –μετά από 18 μήνες στο πόστο- και η αντικατάστασή του από τον Cristiano Borean, νυν οικονομικό διευθυντή της Generali France, από την 1η Σεπτεμβρίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here