Στην τελική ευθεία βρίσκεται το Cambas Project, καθώς με σχετικό Προεδρικό Διάταγμα εγκρίθηκε η Πολεοδομική Μελέτη της Περιοχής Οργανωμένης Ανάπτυξης Παραγωγικών Δραστηριοτήτων (Π.Ο.Α.Π.Δ) στη θέση Κάντζα του Δήμου Παλλήνης κι έτσι μπορεί να προχωρήσει άμεσα στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

«Η εν λόγω επένδυση είναι υπερτοπικού χαρακτήρα και μπορεί να αποτελέσει ταυτόχρονα σημαντικό πυρήνα ανάπτυξης της Ανατολικής Αττικής, δημιουργώντας υπεραξία στην περιοχή και νέες θέσεις εργασίας», δήλωσε σχετικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Ταγαράς.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, η ρύθμιση αφορά μελέτη πολεοδόμησης, σε συνέχεια του Προεδρικού Διατάγματος 19/10/11, ΦΕΚ 288/ΑΑΠ, με το οποίο είχε εγκριθεί η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) και χαρακτηρίστηκαν και οριοθετήθηκαν ως «ΠΟΑΠΔ Τριτογενούς Τομέα» εδαφικές εκτάσεις του πρώην κτήματος Καμπά.

Όπως έκανε γνωστό το υπουργείο, με το 2ο Προεδρικό Διάταγμα εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο και ο πολεοδομικός κανονισμός της Π.Ο.Α.Π.Δ και επικυρώνεται ο καθορισμός των οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων που διατρέχουν και γειτνιάζουν με την περιοχή.

Οι οικοδομήσιμοι χώροι της συνολικής έκτασης ανάπτυξης του έργου οργανώνονται σε 3 Ζώνες:

1η Ζώνη: Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων,

2η Ζώνη: Προστασίας του κτιριακού συγκροτήματος του εργοστασίου Καμπά και

3η Ζώνη: Προστασίας του Σταθμού Κάντζα του Αττικού Σιδηροδρόμου. Επίσης, καθορίζονται πεζόδρομοι, χώροι πρασίνου, κοινόχρηστοι χώροι – οικολογικοί αμπελώνες καθώς και χώρος εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού.

Το Cambas Park, που έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έως τρία έτη, μετά την ολοκλήρωση και των εν λόγω διαδικασιών, αποτελεί το κεντρικό real estate project για τη θυγατρική του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, REDS.

Το επενδυτικό σχέδιο της Κάντζας έχει προϋπολογισμό 200 εκατ ευρώ και στοχεύει στην αξιοποίηση επιφάνειας 315 στρεμμάτων στην έκταση του πρώην οινοποιείου Καμπά και θα διαθέτει χρήσεις γραφείου ψυχαγωγίας και πολιτισμού.

Tο master plan προβλέπει ότι το έργο θα έχει δομήσιμη επιφάνεια 89.000 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνοντας χρήσεις ξενοδοχείου και συνεδριακού κέντρου εμπορικών επιφανειών 16.400 τ.μ και γραφείων 51.220 τ.μ.

Διαβάστε επίσης:

Cambas Park: Το μεγάλο project στην Παλλήνη αναμένει το “πράσινο φως”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here