Γράφει η «ξενοδόχος»

Νέες συνθήκες αβεβαιότητας από τη μία κι από την άλλη μία ευκαιρία για την Ελλάδα προκειμένου να καταφέρει να δημιουργήσει περισσότερη αξία από τη δική της παραγωγή.

Ετσι περιέγραψε σε αυτή τη συγκυρία το σκηνικό στην οικονομία ο κ. Θεόδωρος Φέσσας χθές από το βήμα της γενικής συνέλευσης της Briq Properties ΑΕΕΑΠ, όπου έχει τη θέση του προέδρου, αναλύοντας τους παράγοντες αστάθειας αλλά και τις ευκαιρίες που αναδύονται για τη χώρα  με τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και την ‘’αναστροφή της παγκοσμιοποίησης’’, όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Οι πηγές της αβεβαιότητες προκύπτουν από το γεγονός ότι οι πληθωριστικές πιέσεις τους επόμενους μήνες θα επιβραδύνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης με τη χώρα μας, εκτός των άλλων, να έχει μπροστά της και τις εκλογές. Από την άλλη πλευρά, με τις τελευταίες γεωπολιτικές εξελίξεις σημειώνεται μια αναστροφή της παγκοσμιοποίησης, «πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνονται περισσότερα στο εσωτερικό της κάθε χώρας. Πρόκειται για μια ευκαιρία, την οποία θα πρέπει να αξιοποιήσει η Ελλάδα ώστε να δημιουργήσει περισσότερη αξία από δική της παραγωγή», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΕΒ.

Σε σχέση ειδικά με τον πιο αμυντικό, όπως τον χαρακτήρισε τομέα των ακινήτων,  όπου δραστηριοποιείται και η Briq Properties, αυτά παραμένουν μια ασφαλής επένδυση, έστω κι αν δεν παρουσιάζει τεράστιες αποδόσεις. Για τον κορωνοϊό που επηρέασε και το συγκεκριμένο κλάδο φαίνεται ότι έχει υποχωρήσει ο αντίκτυπός του, την ίδια στιγμή που τα μηνύματα από τον κλάδο του τουρισμού, όπου η Briq έχει παρουσία μέσω των ξενοδοχείων ιδιοκτησίας της, είναι πολύ θετικά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here