Σχεδόν το ήμισυ της αξίας του χαρτοφυλακίου της εταιρείας αντιστοιχεί πλέον στον τομέα των logistics, την ίδια στιγμή που η Briq Properties του Θεόδωρου Φέσσα συνεχίζει τις επενδύσεις στον πολλά υποσχόμενο κλάδο που αναδείχθηκε περαιτέρω μέσα στην πανδημία.

Τα logistics, ισχυρό χαρτί της BriQ Properties

Ετσι, το  χαρτοφυλάκιο ακινήτων του ομίλου στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021, αξίας 114,2 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει 28 ακίνητα και η διάρθρωση του, από άποψη αξίας ακινήτων είναι η ακόλουθη: 47% αποθήκες – logistics, 30% κτίρια γραφείων, γραφειακοί χώροι και κτίρια μικτής χρήσης , 17% ξενοδοχεία και 6% λοιπές χρήσεις.

Παράλληλα, μέχρ το τέλος της φετινής χρονιάς υπολογίζεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της πρώτης φάσης γου νέου  συγκροτήματος  logistics, συνολικής επιφάνειας 40.000 τ.μ. που αναπτύσσει το τελευταίο διάστημα η Briq στον Ασπρόπυργο.

Όπως προκύπτει από την παρουσίαση της διοίκησης στους αναλυτές, με αφορμή τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου, το νέο logistics park της εταιρείας κατασκευάζεται σε συνολική έκταση 103 στρεμμάτων, θα έχει συνολική επιφάνεια 40.000 τ.μ. και από αυτά, το πρώτο κτίριο αφορά 20.818 τ.μ. για το οποίο ήδη έχει υπογραφεί συμφωνία μίσθωσης την περασμένη εβδομάδα.

Συνολικά το ύψος της επένδυσης μέχρι σήμερα αντιστοιχεί σε 15 εκατ. ευρώ..

Σε 2,574 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα έσοδα από ενοίκια της BriQ Properties ΑΕΕΑΠ το πρώτο εξάμηνο του 2021 έναντι 1,766 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περυσινής περιόδου σημειώνοντας αύξηση 46%.

Η αύξηση αυτή επιτεύχθηκε παρά τη μείωση των εσόδων κατά 951.000 ευρώ στο πρώτο εξάμηνο του 2021 εξαιτίας των μέτρων που επιβλήθηκαν λόγω COVID-19 για μείωση των μισθωμάτων, ενώ η αντίστοιχη μείωση του α’ εξαμήνου του 2020 ήταν σημαντικά χαμηλότερη (374.000 ευρώ).

 

Ετοιμάζεται το Logistics Park της BriQ Properties

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here