Γράφει η «ξενοδόχος»

Σε αποθηκευτικούς χώρους και ξενοδοχεία θα εστιάσεις στο επόμενο διάστημα για νέες επενδύσεις η Βriq Properties, ενώ πιο συντηρητικά θα κινηθεί στον τομέα των γραφείων.

Η αξία ακινήτων στο τέλος του 2021 της εταιρείας που συνδέεται μετοχικά με τον Θεόδωρο Φέσσα, έφθανε τα 122 εκατ. ευρώ και πλέον αντιστοιχεί σε 131 εκατ. ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση κατά +7%.

  • Ανά κατηγορία ακινήτων, πλέον το μεγαλύτερο ποσοστό του χαρτοφυλακίου αφορά τα logistics σε ποσοστό  48%, ένα 28% αφορά σε γραφεία και 20% σε ξενοδοχεία, ενώ συνολικά, η μικτή απόδοση με βάση την αξία κτήσης είναι στο 7,7%. 

 

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Briq Properties ΑΕΕΑΠ Άννα Αποστολίδου, ανέφερε χθές στο πλαίσιο σχετικής παρουσίασης ότι υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε 150 εκατ. ευρώ και ακόμη παραπάνω, ανάλογα και με την προοπτική να υπάρξει περισσότερος δανεισμός.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της Briq Properties ΑΕΕΑΠ Αννα Αποστολίδου
  • «Για το υπόλοιπο του έτους, κινούμαστε με την ίδια πορεία, βλέπουμε ότι θα έχουμε σημαντική αύξηση έναντι του 2021, περίοδο κατά την οποία είχαμε πτώση εσόδων λόγω πανδημίας με τη μείωση ενοικίων.  Είμαστε συγκρατημένοι ως προς τα έξοδά μας, θεωρούμε ότι θα έχουμε ένα καλό β’ εξαμηνο- έστω κι αν υπάρχει αβεβαιότητα στην αγορά-  παρακολουθούμε τις εξελίξεις σε σχέση με τον πληθωρισμό και προσπαθούμε να δούμε αν και κατά πόσο θα επηρεάσουν οι τρέχουσες, δύσκολες συνθήκες γενικότερα το εγχώριο real estate»

 

Ως προς τις νέες επενδύσεις αυτή την περίοδο «τρέχει» η επέκταση για το συγκρότημα logistics στην έκταση των 103 στρεμμάτων.

  • Το πρώτο κομμάτι ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 2021, ολοκληρώθηκαν μέσα στο 2022 τα πρώτα 21.000 τ.μ., τα οποία με την επέκταση που έχει ήδη ξεκινήσει από το τέλος του πρώτου εξαμήνου και θα παραδοθεί στο τέλος της φετινής χρονιάς θα είναι 25.500 τ.μ..

Από το νέο συγκρότημα με τη φετινή επέκταση τα ετησιοποιημένα έσοδα υπολογίζονται σε 1,3 εκατ. ευρώ, με μισθωτή τον όμιλο Quest Συμμετοχών που συνδέεται με την Briq Properties μέσω των βασικών της μετόχων  (Θεόδωρος Φέσσας, Ευτυχία Κουτσουρέλη).

  • «Το δεύτερο κτίριο μέσα στο ίδιο συγκρότημα είναι 15.000 τ.μ., ξεκινάμε άμεσα την κατασκευή ώστε να παραδοθεί τέλος του 2023- αρχές 2024 κι επομένως το συνολικό συγκρότημα θα είναι 40.000 τ.μ.»