«Για τους επιχειρηματίες τώρα προέχει να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους. Είμαστε σε κατάσταση συναγερμού, δεν είναι δυνατόν σε αυτή τη συγκυρία να κάνουμε εκτιμήσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα, ωστόσο όταν τελειώσει αυτή η περιπέτεια θεωρούμε ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη».

Τάδε έφη χθές ο πρόεδρος της BRIQ Properties ΑΕΕΑΠ, η οποία πραγματοποίησε μεσω τηλεδιάσκεψης τη γενική της συνέλευση.

Η διοίκηση της ΑΕΕΑΠ, η οποία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 25 ακινήτων αξίας 68 εκατ. ευρώ ανέφερε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες κρίσης δεν είναι εύκολη η εκτίμηση για την πορεία του εγχώριου real estate, με την αγορά να αναμένει τα κυβερνητικά μέτρα για τα ενοίκια.

Το θέμα των ενοικίων απασχολεί, όπως είναι φυσικό και την ίδια την εταιρεία ως προς τα έσοδά της για τη φετινή χρονιά. Κι αυτό γιατί από το σύνολο των ακινήτων, όπως ανέφερε η διευθύνουσα σύμβουλος κ. Αννα Αποστολίδου, ένα 63%  αφορά μισθώματα γραφειακών χώρων, για τα οποία η εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει μέχρι στιγμής ζήτημα για την καταβολή τους, ενώ 26% ξενοδοχεία που επρόκειτο να ανοίξουν για τη θερινή σεζόν (σ.σ. η οποία είναι παντελώς άγνωστο τώρα το πότε θα ξεκινήσει) και 9% καταστήματα, κάποια από τα οποία έχουν κλείσει.

Το 2019 η Briq είχε έσοδα από μισθώματα 2,928 εκατ. ευρώ αυξημένα 34,6% και κέρδη προ φόρων 5,581 εκατ. τα οποία σε μεγάλο τμήμα τους οφείλονται στην αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου της.

  • Το χαρτοφυλάκιο της Briq αποτελείται από είκοσι πέντε (25) ακίνητα υψηλών προδιαγραφών και, μεταξύ αυτών, περιλαμβάνει 5 ξενοδοχεία συνολικής αξίας περίπου 20 εκατ. ευρώ και συνολικής δυναμικότητας 266 δωματίων που βρίσκονται σε τουριστικά νησιά (Πάρο, Τήνο, Κέρκυρα, Σκιάθο) καθώς και στην Αθήνα (υπό-κατασκευή).

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here