Για πρώτη φορά στις ΗΠΑ το Ανώτατο Δικαστήριο (Supreme Court) έδωσε έγκριση νομιμοποίησης του sports betting.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που αναμένεται ν΄ αλλάξει άρδην το τοπίο της τεράστιας και πλουσιότατης αμερικανικής  αγοράς. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση του αθλητικού στοιχήματος. Ο χώρος είναι προνομιακός για την Intralot που δραστηριοποιείται ήδη σε 8 αμερικανικές πολιτείες.

Η -επί 25 χρόνια- απαγόρευση του sports betting στη χώρα (με εξαίρεση τη Νεβαδα) είναι αντισυνταγματική. Η Πολιτεία του New Jersey είχε προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά της απόφασης και τελικώς δικαιώθηκε.

Τι πρακτικά σημαίνει αυτή η απόφαση

Έκθεση της Morgan Stanley κάνει λόγο για μια νέα πραγματικότητα καθώς η αγορά του παράνομου τζόγου του sports bettings αγγίζει τα 150 δις. δολάρια. Με την απόφαση του Δικαστηρίου κάθε πολιτεία στις ΗΠΑ θα μπορεί να επιβάλλει φόρους, παρέχοντας άδειες.

Η Intralot είναι ήδη παρούσα στις ΗΠΑ με 14 συμβόλαια για λοταρίες και, όπως είναι φυσικό, θα διεκδικήσει νέα συμβόλαια για να διαθέσει την πλατφόρμα της στο sports betting.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Intralot υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτική στο πως χειρίστηκε το ομόλογό της στην αγορά Euro MTF του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου τις τελευταίες ημέρες.

Η πρόσφατη πίεση που δέχθηκε το ομόλογο λόγω της αστήρικτης φημολογίας περί QCM ενεργοποίησε άμεσα τα αντανακλαστικά της διοίκησης (όπως συνέβη και στο Χ.Α), που προχώρησε σε επαναγορά ομολογιών. Το συνολικό ποσό έφθασε στα 5 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here