Χθες το απόγευμα, άναψε το “πράσινο φως” από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το ενημερωτικό της δημόσιας πρότασης του OCM Luxemburg HealthCare Greece S.a.r.l προς τους μετόχους του ΙΑΣΩ σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3461/2006. 
Μετά από μία σχετικά πολύμηνη διαδικασία, με αρκετά πισωγυρίσματα και πολλές επισκέψεις του Γιώργου Σταματίου στα γραφεία της οδού Κολοκοτρώνη (η τελευταία έγινε την προηγούμενη εβδομάδα) το Oaktree και τα απαραίτητα κεφάλαια βρήκε, και νέες συμμαχίες και με άλλες ομάδες ιατρών συνήψε και σε συζητήσεις με τους ανθρώπους  του CVC Capital προχώρησε (προφανώς για το πως θα είναι η…επόμενη ημέρα στον κλάδο και σε επόμενη φάση η κοινή στάση των δύο τους έναντι του ασφαλιστικού κλάδου, όπου και θα παιχτεί το μεγάλο στοίχημα) και μεθοδικά προετοίμασε 3-4 μικρότερες- περιφερειακές επιχειρηματικές συμφωνίες που θα ανακοινωθούν συν τω χρόνω ώστε να δοθεί η βεβαιότητα στην αγορά, στα funds πως συγκροτείται ο δεύτερος πόλος στον κλάδο της υγείας.
Πλέον CVC Capital και Οaktree θα είναι οι δύο μεγάλοι παίκτες στον κλάδο (προφανώς ισχυρότερος ο πρώτος) με τρίτο και…ανεξάρτητο τον όμιλο ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΩΝ/Αποστολόπουλος. Στο μετοχικό κεφάλαιο του Ιατρικού ένα μεγάλο ποσοστό έχει ο γερμανικός όμιλος Asklepios International GmbH με ένα σεβαστό 38,35% του μετοχικού κεφαλαίου. Στο 41,04% το ποσοστό του Γιώργου Αποστολόπουλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here