Καιρός ήταν, ο λόγος για τον ΤΙΤΑΝ και την διαδικασία της δημόσιας πρότασης, που έχοντας λάβει το Ο.Κ της βελγικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς είχε κάποιες μικρές εκκρεμότητες με την δική μας.
Το “πράσινο φως” δόθηκε και από την Κολοκοτρώνη και από σήμερα Τετάρτη ξεκινά η περίοδος αποδοχής της Δ.Π της Titan Cement International προς τους μετόχους της Α.Ε Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ με την πλήρη στήριξη του Δ.Σ του ομίλου.
Επισυνάπτεται το σχετικό υλικό, ενώ για τους μετόχους της εισηγμένης αλλά και όσους “βλέπουν” τη μετοχή το τελευταίο διάστημα χρήσιμο είναι να έχουν στα υπόψη τους 2-3 λεπτομέρειες.
Η Grant Thornton (θυμίζω, πως από αρχές Απριλίου, επικεφαλής έχει αναλάβει ο Νικόλας Καραμούζης) αποτιμά ως fair value τα 19,43 ευρώ για την κοινή και τα 17,52 για την προνομιούχο. Χθεσινό “κλείσιμο” για την κοινή στα 16,96 και το προνόμιο στα 16,95 ευρώ, όπερ…
Το κρίσιμο ποσοστό αποδοχής χαμηλώνει στο 75% ποσοστό που έχει “κλειδώσει” σχεδόν στο 70% για τους βασικούς μετόχους της εταιρείας.
Την ειδική έκθεση έχει εκπονήσει την ειδική επιτροπή.
Η Δημόσια Πρόταση είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ, η διαδικασία διαρκεί έως τις 17 Ιουλίου, ενώ οι μέτοχοι που είχαν αποδεχτεί την προηγούμενη Δημόσια Πρόταση  (18 Οκτωβρίου) θα πρέπει να επαναλάβουν την σχετική διαδικασία.
Το www.banks.com.gr θα σας ενημερώνει με πληροφορίες, παρασκήνιο και νεότερα για την δημόσια πρόταση.

Έτσι λοιπόν, ξεκινά από σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουλίου η περίοδος αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που υπέβαλε στις 16 Απριλίου 2019 για την απόκτηση του συνόλου των κοινών και προνομιούχων μετοχών της ΤΙΤΑΝ, η ΤΙΤΑΝ Cement International SA (TCI), έναντι νέων κοινών μετοχών που θα εκδοθούν από την TCI με σχέση ανταλλαγής μία μετοχή TCI για κάθε μία μετοχή ΤΙΤΑΝ. Σύμφωνα με τη διοίκηση της τσιμεντοβιομηχανίας σκοπός της TCI με τη νέα δημόσια πρόταση παραμένει η διευκόλυνση της εισαγωγής της ΤΙΤΑΝ σε ένα από τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Euronext Βρυξελλών. Οι κύριοι στόχοι της δημόσιας πρότασης είναι να ενισχυθεί ο διεθνής χαρακτήρας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του ομίλου, να εισαχθεί σε μεγάλο διεθνές χρηματιστήριο που θα του προσφέρει πρόσβαση σε ευρύτερη βάση επενδυτών, ενισχύοντας έτσι την εμπορευσιμότητα των μετοχών του και να διευρυνθούν οι πηγές άντλησης κεφαλαίων, βελτιώνοντας την πρόσβασή του στις διεθνείς κεφαλαιαγορές και στο διεθνές τραπεζικό σύστημα, με πιο ανταγωνιστικό κόστος δανεισμού…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here