Πρόσω ολοταχώς, για τα δύο εταιρικά ομολογιακά των Costamare Shipping και Capital Maritime Trading στην εγχώρια ομολογιακή αγορά γεγονός, που έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον άλλων 2+1 Greeks του NYSE.
  • Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2022 θα προχωρήσει και τρίτος εφοπλιστής της ποντοπόρου σε έκδοση ομολογιακού, για να ακολουθήσει μέχρι τέλη Ιουνίου και τέταρτος. 
Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για “ώριμες” συνθήκες, που πιθανότατα θα οδηγήσουν σε ισάριθμες εκδόσεις, ενώ σε πολύ πρώϊμο στάδιο είναι για πέμπτο εφοπλιστή (επίσης εισηγμένο στην Wall Street).
Για τον τελευταίο η διαδικασία είναι στην εκπόνηση της σχετικής πρότασης από την εξειδικευμένη χρηματιστηριακή, που αναλαμβάνει τέτοιες αναδοχές.
  • Η στροφή προς την ελληνική αγορά μόνο τυχαία δεν είναι, καθώς το τελευταίο διάστημα ανθεί (παράλληλα) ο τομέας των start up σε θέματα ψηφιοποίησης παράμετρος που αφορά (και ) την ναυτιλία σύμφωνα με τον Ιωάννη Μαρτίνο (Signal Group). 
    Η συγκυρία δείχνει ενδιαφέρουσα, καθώς την ίδια στιγμή κάτι κινείται στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο, ενώ εφοπλιστές αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες για την δημιουργία της “νέας γενιάς” ναυτικών που θα κρατήσουν στην πρώτη θέση (παγκοσμίως) την ελληνόκτητη ναυτιλία.
   Θέμα, που θίγει- με κάθε αφορμή ο πρόεδρος της ΕΕΕ, Θεόδωρος Βενιάμης. 
σχετικό το χθεσινό θέμα του Banks...Eλληνες εφοπλιστές επενδύουν σε ολοκαίνουργια πλοία και πετυχαίνουν deals εκατομμυρίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here