• “Πιστεύουμε ότι η αντίληψη του Bitcoin ως καλύτερης αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού σε σχέση με τον χρυσό, αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την τρέχουσα ανοδική πορεία, προκαλώντας μια μετατόπιση από τα ETF χρυσού στο Bitcoin από τον Σεπτέμβριο”

Στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαπραγματεύεται το Valkyrie Bitcoin Strategy ETF με τον κωδικό BTF, ενώ την επόμενη εβδομάδα τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσει το The VanEck Bitcoin Strategy ETF, με τον κωδικό XBTF

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan, οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό και όχι ο ενθουσιασμός για το ντεμπούτο στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης (NYSE) του Bitcoin Strategy ETF της ProShares (BITO), του πρώτου διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου που συνδέεται με το bitcoin, δίνουν ώθηση στο ράλι του δημοφιλέστερου κρυπτονομίσματος.

“Από μόνο του, το ντεμπούτο της μετοχής BITO είναι απίθανο να πυροδοτήσει μια νέα εισαγωγή κεφαλαίων στο Bitcoin”, σημειώνουν οι αναλυτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

  • “Αντίθετα, πιστεύουμε ότι η αντίληψη του Bitcoin ως καλύτερης αντιστάθμισης έναντι του πληθωρισμού σε σχέση με τον χρυσό, αποτελεί τον κύριο παράγοντα για την τρέχουσα ανοδική πορεία, προκαλώντας μια μετατόπιση από τα ETF χρυσού στο Bitcoin από τον Σεπτέμβριο”.

Οι αυξανόμενες ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν ανανεώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών σε περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να λειτουργήσουν ως ασφαλές καταφύγιο, και αυτό περιλαμβάνει το Bitcoin.

Ο χρυσός απέτυχε, τις τελευταίες εβδομάδες, να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανησυχίες σχετικά με τις αυξανόμενες πιέσεις κόστους και η μετατόπιση από τα ETF χρυσού σε κεφάλαια Bitcoin έχει αυξηθεί.

  • “Αυτή η μετατόπιση υποστηρίζει την ανοδική προοπτική για το Bitcoin έως το τέλος του έτους”, τονίζουν οι αναλυτές.

Πτώση της τάξης του -4,35% κατέγραψε χθες το Bitcoin στα 63.122,78 δολάρια, τη στιγμή που το Ether, το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, ενισχύεται κατά +1,87% και βρίσκεται μία ανάσα από τα ιστορικά υψηλά, στα 4.090,30 δολάρια.

Την Τετάρτη το Bitcoin έπιασε τα 67.016 δολαρία, ένα ρεκόρ που τροφοδοτήθηκε από το ντεμπούτο του ProShares Bitcoin Strategy ETF στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Οι επενδυτές εκτιμούν η διαπραγμάτευση των Bitcoin θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα τόσο από ιδιώτες όσο και από θεσμικούς επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here