• «Ο συνεδριακός τουρισμός στην Ελλάδα είναι αναμφισβήτητα ένας δυναμικός κλάδος υψηλής προστιθέμενης αξίας, που μπορεί να συμβάλλει στη δημιουργία στοχευμένου τουριστικού προϊόντος και υπό προϋποθέσεις να ενισχύσει τη διεύρυνση της τουριστικής περιόδου».

Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος, στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO που ολοκληρώθηκε την περασμένη Παρασκευή. «Όπως αναφέρει και η Τράπεζα της Ελλάδος σε πρόσφατη μελέτη της για τον συνεδριακό τουρισμό, αφενός η πολυετής οικονομική κρίση που αντιμετώπισε η χώρα και αφετέρου ο έντονος ανταγωνισμός από τις μεσογειακές χώρες, συνετέλεσαν ώστε η ανάπτυξή του να υπολείπεται της δυνητικής.

  • H περαιτέρω διείσδυση στην προσοδοφόρο και άκρως ανταγωνιστική παγκόσμια συνεδριακή αγορά προϋποθέτει τη χάραξη συγκροτημένου εθνικού σχεδίου για την προσέλκυση διεθνούς εμβέλειας συνεδρίων. 

Στην παρούσα χρονική συγκυρία, η Ελλάδα μπορεί να στοχεύει σε εκδηλώσεις μεσαίου και μικρού μεγέθους. Μέσα, όμως, από τη συνολική αναβάθμιση των υποδομών καθώς και της υφιστάμενης συνεδριακής υποδομής, η χώρα μπορεί να προσελκύσει εκδηλώσεις ακόμη μεγαλύτερης κλίμακας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here