Συζήτηση για τα δημοσιονομικά σήμερα το πρωί στις 10 και αμέσως μετά πολύωρη συνάντηση με την Έφη Αχτσιόγλου για το θέμα των εργασιακών προβλέπει το σημερινό πρόγραμμα της Τρόικας.

Με την υπουργό Εργασίας οι εκπρόσωποι της Τρόικας αναμένεται να ζητήσουν «προσεκτικές αυξήσεις» στον κατώτατο μισθό και όχι 10% όπως διακηρύσσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στην κυβέρνηση ευελπιστούν πως θα περάσει χωρίς προβλήματα, απόφαση για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού.

Το νέο καθεστώς προστασίας της πρώτης κατοικίας που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη, το πρόγραμμα επιδότησης δανειοληπτών κατά το κυπριακό μοντέλο Εστία και το σχήμα εγγύησης για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντησης των επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στη χθεσινή συνάντηση που διήρκησε για περισσότερες από 4 ώρες μετείχαν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Γιώργος Χουλιαράκης και ο Δημήτρης Λιάκος.

Από τη συνάντηση προέκυψε ότι οι δανειστές  δεν ήταν πλήρως ενημερωμένοι για τα κυβερνητικά σχέδια όσον αφορά στο διάδοχο σχήμα προστασίας της πρώτης κατοικίας, αλλά ούτε και για τα σχέδια αντιμετώπισης των κόκκινων δανείων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here