Ο Στέφανος Κασελάκης σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών προηγείται την Έφης Αχτσιόγλου με 9 ποσοστιαίες μονάδες.Έλαβε ποσοστό 45,47%  έναντι 36,21% της πρώην υπουργού Εργασίας.

Αντίστοιχα ο Νίκος Παππάς πήρε ποσοστό 8,6% και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος 8,4% και ο Στέφανος Τζουμάκας 1,2%.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας, ένα πρόσωπο που εμφανίστηκε στον πολιτικό χώρο του ΣΥΡΙΖΑ μόλις πριν μερικούς μήνες ενώ έκανε προεκλογική εκστρατεία μερικών εβδομάδων.

Την ερχόμενη Κυριακή για τη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος, η πλάστιγγα θα γείρει από το βάρος της στάσης που θα τηρήσουν οι υπόλοιποι 3 υποψήφιοι

Στον δεύτερο γύρο έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όσοι ψήφισαν στον πρώτο αλλά και όσοι είναι ήδη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης από τα γραφεία της Κουμουνδούρου, κάλεσε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να τον στηρίξουν και την επόμενη Κυριακή.

  • «έγινε το πρώτο βήμα για να έχει ο τόπος προοδευτική κυβέρνηση σύντομα»
  • «ελπίδα είμαστε όλοι μαζί και να γίνει ελπίδα πράξη να επιστρέψουμε την επόμενη Κυριακή στις κάλπες. Πάμε για τη νίκη».

Σαφή πρόθεση να επιχειρήσει την ανατροπή του σκηνικού έδωσε με την δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, που κάλεσε του ψηφοφόρους του κόμματος λέγοντας:

  • «Να προσέλθετε στις κάλπες και την επόμενη Κυριακή» αφού «θα είναι καθοριστική».

  • «θα καθορίσει αν τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας θα τους δώσουμε με πολιτικούς όρους ή όχι» όπως και αν θα δωθούν «με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης».

Σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ

  • «δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων» ενώ επισήμανε ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα γίνει και εντός κοινοβουλίου. Σημειώνοντας πως «θέλουμε να νικήσουμε το καθεστώς της δεξιάς».

Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς στις δικές του δηλώσεις δεν απάντησε σε δημοσιογραφική ερώτηση σχετικά με τον ποιόν υποψήφιο θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο. Επισήμανε πως το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί

  • «απόδειξη ότι πρέπει να προχωρήσουμε τον μετασχηματισμό του κόμματός μας»  προσθέτοντας πως εφεξής «θα αγωνίζομαι για την ενότητα της παράταξης και για να γίνει η παράταξη πιο δυνατή». Σημείωσε επίσης ότι πρέπει «από αύριο όλοι οι συνυποψήφιοι έχουμε υποχρέωση από όποια θέση μας έταξε ό λαός του ΣΥΡΙΖΑ να υπηρετήσουμε την παράταξη της νίκης».

Τέλος ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εξέφρασε μεταξύ άλλων στην δική του δήλωση έντονα επικριτική διάθεση εναντίον του Στ.Κασελάκη. Σημείωσε χαρακτηριστικά πως

  • «είμαι αναγκασμένος να πω ότι η μεταπολιτική, η έμφαση στο πρόσωπο και στην εικόνα έχουν διεισδύσει και εκεί που δεν το περιμένει κανείς, έναντι της πολιτικής»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here