• «Φέτος στις 6 Αυγούστου θα φθάσουν στη Σαντορίνη κρουαζιερόπλοια χωρητικότητας 18.372 επιβατών. Το νησί δεν αντέχει τόσους ανθρώπους. Θα φταίνε οι κάτοικοι που θα διαμαρτυρηθούν; Θα φταίνε οι τουρίστες που δε θα ξανάρθουν;»,

αναρωτήθηκε χθές από το βήμα της Βουλής ο νέος υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων.

Ο ίδιος έθεσε τον κλάδο κάτω από το πρίσμα της νέας στρατηγικής  που θα πρέπει να ακολουθηθεί και πάει πέρα από τους αριθμούς των τουριστών για «μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και μία  ισορροπία  προσφοράς, ζήτησης και  υποδομών».

Ο ίδιος ανέφερε ότι η επιτυχία του κλάδου είναι αποτέλεσμα  συλλογικής και συνεχούς προσπάθειας εργαζομένων, ιδιωτών και Πολιτείας, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στα χρόνια της κρίσης: Από το 2009 ως το 2018 ο τουρισμός έχει παράξει άμεσα 125 δισ. ευρώ , με πολλαπλάσια συμβολή στην οικονομική δραστηριότητα και το ΑΕΠ της χώρας ενώ 230 εκατ. άνθρωποι έχουν ταξιδέψει στη χώρα μας.

  • «H κρίση θα ήταν πολύ χειρότερη χωρίς τον τουρισμό. Συγχρόνως όμως, τα τελευταία 10 χρόνια ο αριθμός των τουριστών αυξήθηκε περισσότερο από όσο αυξήθηκε το τουριστικό εισόδημα.
  • Απόδειξη πως η Πολιτεία δεν άσκησε σωστή πολιτική.
  • Απλώς παρακολούθησε τη συγκυρία που ευνόησε τη χώρα μας. Μια συγκυρία που έφτασε στο τέλος της.
  • Αν δεν πάρουμε πρωτοβουλίες, δε θα καταφέρουμε να αυξήσουμε το τουριστικό ΑΕΠ κρατώντας σταθερές τις αφίξεις. Γιατί αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας», επεσήμανε ο κ. Θεοχάρης.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here