Γράφει η «ξενοδόχος»

Μετά …Βαΐων και κλάδων κάνει δεκτές η διοίκηση της Ryanair τις (λίγες είναι αλήθεια) ανακοινώσεις από τις αγορές όπου δραστηριοποιείται- μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα- περί επανεκκίνησης του τουρισμού.

  • Οι προβλέψεις του Μichael O’Leary, επικεφαλής της low cost αεροπορικής με μεγάλο μερίδιο και στη χώρα μας, αναφέρουν ότι το πρόγραμμα των εμβολιασμών σε όλη την Ευρώπη είναι αυτό που θα καθορίσει και την επανεκκίνηση των ταξιδίων μέσα στο καλοκαίρι «ώστε οι Ευρωπαίοι φέτος να μπορέσουν να κάνουν διακοπές στους ηλιόλουστους προορισμούς της Μεσογείου», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Στο πλαίσιο αυτό λοιπόν δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία προσθέτει αυτές τις μέρες νέες απευθείας συνδέσεις προορισμών εξωτερικού με ελληνικά νησιά ή αυξάνει τις συχνότητες σε υφιστάμενα δρομολόγια. Το γεγονός ότι οι νέες συνδέσεις είναι από τον Ιούλιο και μετά δείχνει ουσιαστικά και το πότε αναμένει τη ζήτηση η αεροπορική, μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης αβεβαιότητας όπως αυτό έχει διαμορφωθεί με την πανδημία.

Ετσι λοιπόν στις νέες συνδέσεις από τις αρχές Ιουλίου, περιλαμβάνεται αυτή από το Τελ Αβίβ προς Σαντορίνη, ως μέρος του προγράμματός της σε Ελλάδα και Ισραήλ. Η νέα σύνδεση ξεκινά από τις αρχές Ιουλίου (3/7) έως και τα τέλη Οκτωβρίου, με την εταιρεία να προσφέρει τιμές στα 24,99 ευρώ για τις κρατήσεις εισιτηρίων που θα γίνουν έως την Κυριακή 21 Μαρτίου.

Αντίστοιχα, η εταιρεία προσθέτει επίσης απευθείας νέες συνδέσεις με ελληνικά νησιά από Ιταλία και Ιρλανδία:

Ειδικότερα από τις αρχές Ιουλίου η Ryanair θα πετάει με δύο εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Ρόδος- Δουβλίνο καθώς επίσης και στη νέα σύνδεση Σκιάθος- Πίζα, ενώ μία πτήση την εβδομάδα εντάσσει η εταιρεία στη νέα σύνδεση Μύκονος- Νάπολη.

  • Και στην περίπτωση αυτή ισχύουν ειδικές τιμές στα 24,99 ευρώ για τα ταξίδια έως το τέλος Οκτωβρίου για κρατήσεις που θα γίνουν έως την Κυριακή 21/3.

Επιπλέον, η Ryanair έχει ήδη ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα  από το Ηνωμένο Βασίλειο για Ελλάδα τρία νέα δρομολόγια για ελληνικούς προορισμούς για το καλοκαίρι 2021 ενισχύοντας και τις συχνότητες σε 5 ακόμη δρομολόγια.

Οι απευθείας πτήσεις- επίσης- από αρχές Ιουλίου είναι από Στάνστεντ για Σαντορίνη, Ζάκυνθο και Πρέβεζα, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα ενώ ενισχύονται και δρομολόγια από περιφερειακά βρετανικά αεροδρόμια για Ρόδο και Κέρκυρα.

Η προσθήκη δρομολογίων από την αεροπορική ήρθαν μετά τις ανακοινώσεις από τη βρετανική κυβέρνηση για ταξίδια στο εξωτερικό από τις 17 Μαϊου και μετά αλλά και τις ανακοινώσεις από την Ελλάδα για τον στόχο ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαϊου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here