Η Πειραιώς, το limit up και η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
   Ημέρα ορόσημο, για την Πειραιώς Financial Holdings η χθεσινή. Ανακοίνωση οικονομικών μεγεθών, ενημέρωση του διευθύνοντος συμβούλου, Χρήστου Μεγάλου προς τους επενδυτές και αναλυτές έφεραν- και κράτησαν- στο προσκήνιο της συνεδρίασης την Πειραιώς.
   Με τη μετοχή της να ξεκινά από τα 0,777 € και να φθάνει έως τα 0,944 ευρώ με θεαματικό limit up (στις 15.47′ ).
    Στην αγορά την υπεραπόδοση για τη μετοχή, την θεώρησαν ως ένδειξη πως η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με ευνοϊκούς όρους ικανών να προσελκύσουν ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια συμβάλλοντας στην βελτίωση της οικονομικής θέσης της.
    Game changer, θεωρείται η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όχι μόνο για την Πειραιώς αλλά για το εγχώριο banking ευρύτερα, “καταδικασμένη” να πετύχει.
    Και σε αυτό το πλαίσιο σημαντική παράμετρος είναι και η χρηματιστηριακή αξία, μέγεθος που μετά το χθεσινό limit up ξεπέρασε τα 770 εκατ. ευρώ. 
     Δικαιολογώντας συνεπώς την εισφορά των ιδιωτικών κεφαλαίων, που αναμένεται-στην αγορά- πως θα υπερβεί, άνετα, το όριο του 1 δισ. ευρώ, τουλάχιστον.

 Ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο σημείωσε σημαντική άνοδο +1,23% και έκλεισε στις 860,26 μονάδες που αποτελούν νέα μέγιστη τιμή έτους.

Οδηγός στη σημερινή πορεία ήταν οι τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να κάνει άλμα ανόδου +5,67%. Τη μεγαλύτερη άνοδο +26,17% σημείωσε η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι άλλες μετοχές του κλάδου: Αlpha Bank +4,26%, Εθνική Τράπεζα +5,93% και Εurobank +3,37%

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here