Ενθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα από μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια στις συναντήσεις που πραγματοποίησε η Διοίκηση της Alpha Bank στο πλαίσιο του Roadshow που ολοκληρώθηκε στο Λονδίνο.

Μετά από μία κακή χρονιά αποδόσεων για τον τραπεζικό κλάδο, με τον δείκτη FTSE/Athex Banks να υποχωρεί κατά 50% το 2018, ισχυρά επενδυτικά ονόματα θεωρούν πως το 2019 είναι μία χρονιά που ευνοεί τις τοποθετήσεις σε ελληνικές τραπεζικές μετοχές, καθώς φέτος η Ελληνική Οικονομία ανακάμπτει σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΕ. Για τον ρυθμό ανάπτυξης του ΑΕΠ το 2019, θα είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στην Ευρώπη, οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται μετά από μία πτωτική δεκαετία και η ζήτηση για ελληνικά ομόλογα ενισχύεται, με τις τιμές τους να καταγράφουν σημαντική άνοδο τους τελευταίους 3 μήνες.

Στο πλαίσιο του Roadshow, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης και ο CFO Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου συναντήθηκαν με πάνω από 20 επενδυτικούς οίκους, οι περισσότεροι από τους οποίους διακρίνονται για τον μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα των χαρτοφυλακίων τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here