Στην ανάγκη για ανθεκτικότητα και διαφοροποίηση της οικονομίας με στρατηγικές διασύνδεσης τομέων αναφέρεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, απαντώντας και στην κριτική περί εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό.

  • Αφορμή στάθηκε ανάλυση της DBRS σύμφωνα με την οποία, δεδομένης της μεγάλης εξάρτησής της χώρας από δραστηριότητες που σχετίζονται με τον τουρισμό και τη σχετικά καλή απόδοση του κλάδου φέτος, η Ελλάδα, είναι πιθανό να βιώσει ισχυρή ανάκαμψη το 2021, ανακτώντας μέρος του χαμένου εδάφους από το 2020.

Μοναδική απειλή είναι η επιβολή, εκ νέου, ενός lockdown…

Η ανάλυση έρχεται και στη συγκυρία όπου η απειλή της μετάλλαξης ‘’Ο’’ έχει επιτείνει για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα στον κλάδο που έδειξε και φέτος ότι μπορεί να συνδράμει τα μάλα στο ΑΕΠ της χώρας.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ. Γιάννης Ρέτσος έχει επανειλημμένα απαντήσει στην κριτική περί της ‘’μεγάλης εξάρτησης της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό’’ έχοντας επισημάνει ότι μπορεί ο ελληνικός τουρισμός να συνεχίσει να αναπτύσσεται, όπως και μπορούν να αναπτυχθούν εξίσου καλά και άλλοι τομείς, πολύ περισσότερο δε αν υπάρξει η πολυσυζητημένη διασύνδεση.

  • Η DBRS Morningstar αναμένει ότι ο τουριστικός τομέας θα συνεχίσει σε τροχιά ανάκαμψης το 2022, με την επιδημιολογική κατάσταση όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Η εμφάνιση της παραλλαγής Omicron εγείρει ανησυχίες και αποδεικνύει ότι δεν έχουμε τελειώσει με τον ιό, που θα συνεχίσει να εγκυμονεί κινδύνους – εκτός εάν υπάρξει υψηλό ποσοστό αποτελεσματικού εμβολιασμού παγκοσμίως.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ