Στην εξαγορά ποσοστού 15% στο project «πράσινου» υδρογόνου Rosedale της Clara Energy στην Αυστραλία προχώρησε η Mytilineos Energy & Metals.

 

Η Mytilineos εξελίσσεται όλο και περισσότερο σε μια ολοκληρωμένη ενεργειακή εταιρεία σε διεθνές επίπεδο, προσφέροντας λύσεις σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων του κλάδου.

Την ίδια στιγμή, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για βιώσιμη ανάπτυξη και στην υλοποίηση του στόχου μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα, όχι μόνο για τη δική της δραστηριότητα, αλλά και σε ό,τι αφορά τις ολοκληρωμένες λύσεις που παρέχει στου πελάτες της.

Ειδικότερα, η επένδυση της Mytilineos θα υποστηρίξει το πρώτο στάδιο του project για την κατασκευή μιας μονάδας υδρογόνου που θα ηλεκτροδοτείται αποκλειστικά από φωτοβολταϊκή παραγωγή και θα τροφοδοτεί τα βαρέα οχήματα που διασχίζουν έναν από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της χώρας, τον Sydney – Melbourne Hume Highway.

Το σημείο που βρίσκεται η μονάδα είναι στην πλέον κατάλληλη θέση, ώστε να γίνει ο βασικός προμηθευτής καυσίμου για τα βαρέα οχήματα, καθώς όλα τα οχήματα που ταξιδεύουν μεταξύ Σίδνεϊ και Μελβούρνης χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη διαδρομή.

Σε έναν κόσμο που ο τομέας των μεταφορών αναπτύσσεται συνεχώς και η ηλεκτροκίνηση προχωρά με αποφασιστικότητα, τα βαρέα οχήματα φαίνεται πως τείνουν να μείνουν πίσω.

Συγκεκριμένα από το 2020, οι μεταφορές βρίσκονται στην πρώτη θέση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς ο τομέας των μεταφορών παράγει ετησίως περίπου 7,3 δισ. μετρικούς τόνους εκπομπών CO2.

Τα βαρέα οχήματα αντιπροσωπεύουν σημαντικό ποσοστό των παγκόσμιων αυτών εκπομπών των μεταφορών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ