Ανακοινώθηκαν εχθές απόγευμα οι προσφορές για το 67% του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.
Υποβλήθηκαν-τελικά- 2 από τις συνολικά 8 προσφορές, που είχαν προεπιλεγεί εξέλιξη με διττή σημασία.
Είτε του περιορισμένου ενδιαφέροντος, της απόσυρσης των άλλων για διάφορους λόγους είτε λόγω της διάχυτης εκτίμησης στο Ηράκλειο πως εξ’ αρχής οι κύριοι διεκδικητές ήταν οι δύο:
  1. Η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-Αviareps Hellas-Nectar Holdings
  2. Η κοινοπραξία Grimaldi Group-Euromed- Minoan Lines.
Σε επικοινωνία μας με σημαίνοντα παράγοντα του Ηρακλείου, μας δόθηκε ως επικρατέστερη η δεύτερη εκδοχή, με ότι αυτό σημαίνει για την τελική επικράτηση της μίας ή της άλλης πλευράς.
  • Θερμότατο το ενδιαφέρον αμφοτέρων και εύλογα με την απόκτηση του 67% του αντίστοιχου οργανισμού Ηγουμενίτσας από την πλευρά Grimaldi να δίνει μικρό πλεονέκτημα στην έτερη πλευρά (κυρίως λόγω Επιτροπής Ανταγωνισμού).

Ωστόσο talk of the town στο Ηράκλειο, πως τόσο η πλευρά του Ναπολετάνου όσο των Περιστέρη-Γρύλου είναι εδραίες τόσο στην περιφέρεια όσο στο νησί, και ότι θα bidάρουν για να αποκτήσουν τη φορτέτσα μέχρι τέλους.
  • Συνεκτιμώντας το τίμημα των 84,2 εκατ.€ για το 67% του ΟΛ Ηγουμενίτσας (δλδ 126 εκατ. για το 100%) που έδωσε ο όμιλος Grimaldi, την κατασκευή του νέου αερολιμένα στο Καστέλι/Ηράκλειο (όπου ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει με 32,46% με 21,64% ο ινδικός κολοσσός GMR Airports Ltd και με 45,90% το Ελληνικό Δημόσιο) και τον διαγωνισμό για τον ΒΟΑΚ (τμήμα Χανίων-Ηρακλείου) που υπογράφηκε από τον πρωθυπουργό στο Ηράκλειο δεν αποκλείουν στο τέλος οι 2 αντίπαλοι να καταλήξουν σε μία win-win συμφωνία. 
  •   Οι δύο προσφορές θα αποσφραγιστούν αύριο Τετάρτη 26 Απριλίου. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ