Τελικά είχε εξήγηση η προτίμηση του μεγιστάνα της τεχνολογίας, Bill Gates, να γιορτάσει τα γενέθλιά του στα τουρκικά παράλια.

Με καλή παρέα, όπως τον Mr Amazon, 30 σωματοφύλακες και πολλούς ακόμη φίλους.

Όπως γράψαμε προ ημερών, ο συνιδρυτής της Microsoft εμφανίστηκε στο Μποντρούμ με το… 107 μέτρων σκάφος του Lana, για το πάρτι των 66 χρόνων του, στο οποίο παρέστησαν 50 καλεσμένοι.

Επίσης παλαιότερα είχαμε γράψει για την… παραφιλολογία που ήθελε τον mr Microsoft να βολιδοσκοπεί εκτάσεις στην Αν. Θράκη, στο πλαίσιο των αδιάκοπων επενδύσεων σε εκτάσεις γης, όπως άλλωστε έχει κάνει και στις ΗΠΑ με το παρατσούκλι Farmer Bill να τον συνοδεύει ως τον μεγαλύτερο γαιοκτήμονα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Το μυστήριο τελικά λύθηκε. Ο Bill Gates θέλει να αγοράσει εκατοντάδες στρέμματα γης στην Τουρκία, προκειμένου να δημιουργήσει μία βιώσιμη φάρμα, η οποία θα συνδράμει στην προσπάθεια διάσωσης του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή.

Η συγκεκριμένη επένδυση, μέσω του φιλανθρωπικού ιδρύματος Bill & Melinda Gates Foundation, το οποίο έχει συστήσει μαζί με την πρώην σύζυγό του, εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης του δισεκατομμυριούχου να βοηθήσει τους αγρότες να προσαρμοστούν στην κλιματική αλλαγή.

Μάλιστα, στο περιθώριο των γενεθλίων του, προτού αναχωρήσει για την Γλασκώβη, έκανε την… σχετική έρευνα αγοράς, όπως αποκάλυψε η New York Post.

Ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ταξίδευε στην Τουρκία.

Δεν ήταν, πάντως, λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να επισημάνουν ότι ο Gates ξεκίνησε αυτή την «σταυροφορία» του για το κλίμα πάνω σε ένα superyacht, το οποίο επιβαρύνει σημαντικά το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς περιβαλλοντικών οργανώσεων, ένα τέτοιο σκάφος με μόνιμο πλήρωμα, ελικοδρόμιο και πισίνες εκπέμπει περίπου 7.020 τόνους διοξειδίου του άνθρακα τον χρόνο, την ώρα που ο μέσος άνθρωπος ευθύνεται για εκπομπές 5-10 τόνων CO2 ετησίως.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here