Στροφή στην… παραδοσιακή λιανική κάνει η Amazon, καθώς όπως φαίνεται στα επόμενα σχέδιά της είναι η δημιουργία ενός δικτύου φυσικών καταστημάτων στις ΗΠΑ.

Δημοσίευμα της WSJ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η Amazon, η γνωστή εταιρεία τεχνολογίας και ένα από τα μεγαλύτερα e-shop παγκοσμίως, στρέφεται στο λιανεμπόριο με μια σειρά αγαθών, όπως ρούχα, είδη οικιακής χρήσης, ηλεκτρικές συσκευές κ.α.

Η οικονομική εφημερίδα εκτιμά πως τα νέα πλάνα της εταιρείας – κολοσσού θα φέρει τα πάνω-κάτω στο λιανεμπόριο, καθώς το άνοιγμα στη λιανική θα είναι εντυπωσιακό, αρχής γενομένης από το Οχάιο και στην Καλιφόρνια.

Ο σχεδιασμός της εταιρείας περιλαμβάνει φυσικά καταστήματά της εμβαδού 3.000 τ.μ. και θα προσφέρουν προϊόντα επώνυμων brands, αλλά και private label (της Amazon).

Μια διαρκώς ανοδική πορεία

Η Amazon κατά το δημοσίευμα, πρόσφατα και τη Walmart κατέχοντας τώρα την πρώτη θέση ως τον μεγαλύτερο πωλητή λιανικής στον πλην Κίνας. Στο χαρτοφυλάκιό της μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται η Whole Foods Market, βιβλιοπωλεία και παντοπωλεία με την επωνυμία Amazon που δεν διέθεταν …ταμεία.

Σημειώνται πως αν και οι μετοχές της Amazon έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 1% φέτος, η  αγοραστική της αξία φτάνει τα 1,59 τρις. δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here