Το όργιο φημών που διακινούνται τα τελευταία 24ωρα για… δήθεν επενδύσεις του μεγιστάνα της Microsoft στην ανατολική Θράκη, έχουν παρασύρει στα ύψη τις τιμές αγροτικών εκτάσεων.

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν όταν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το τουρκικό Υπουργείο Γεωργίας και Δασών πραγματοποίησε μια κοινή εργασία με το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates για τη γεωργική ανάπτυξη.

Ο mr Microsoft έγινε «Farmer Bill» ως ο μεγαλύτερος γαιοκτήμονας

Ο Γκέιτς είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης γης στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του περιοδικού The Land Report των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την έντονη φημολογία, ο Bill Gates φέρονταν να είχε αγοράσει περί τα 22.000 στρέμματα γης μεταξύ της Αδριανούπολης, της Ραιδεστού και του  Κιρκλαρελί στην ανατολική Θράκη.

Όπως αναφέρουν σε δημοσιεύματά τους οι τουρκικές εφημερίδες Hürriyet και Sabah, οι Τούρκοι μεσίτες, στο άκουσμα της φήμης πως ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε 22.000 εκτάρια γης στην ανατολική Θράκη, έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές που ζητούν για τη γη που πωλούν.

Παρ όλα αυτά όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah το μητρώο από τις αγοραπωλησίες γης στην ανατολική Θράκη δεν περιλαμβάνει πουθενά το όνομα του δισεκατομμυριούχου ή του ομώνυμου ιδρύματος.

Ταυτόχρονα τόσο το Υπουργείο Γεωργίας όσο και το Υπουργείο Εξωτερικών διέψευσαν τα δημοσιεύματα όταν το θέμα ήρθε στη Βουλή από βουλευτές του CHΡ.

Η πρόβλεψη Bill Gates για την πανδημία και η νέα προφητεία για δύο καταστροφές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here