Θα μπορούσε η Mevaco να είναι μία από τις εκπλήξεις, του 2019 (;), ρωτούσαμε στις 4 Οκτωβρίου για να εκδηλωθεί άμεση αντίδραση της μετοχής που μας…υποχρέωσε να βγούμε λίγες ημέρες αργότερα (στις 7 Οκτωβρίου ) ξανά για την εταιρεία, με τον τίτλοη χρηματιστηριακή αγορά διάβασε το Β και στην περίπτωση της Mevaco
     Στα 1,65 ευρώ η μετοχή συνεχίζοντας την αντίδραση της, με αποτέλεσμα την άνοδο κατά +30,95% σε διάστημα μηνός, με +5,10% στην εβδομάδα και +4,43% την Παρασκευή.
Συναλλαγές χαμηλές, καθώς η αγορά αργεί να…ανακαλύψει τα “διαμαντάκια” στις χαμηλότερες κατηγορίες. Στα μόλις 17,33 εκατ. € η αποτίμηση, όταν η καθαρή θέση διαμορφώνεται περί τα 10 εκατ., υψηλότερα, στα 27,16 εκατ. ευρώ.
      Πωλήσεις στο 6μηνο, στα 7,806 (από 4,691 εκατ. ), EBITDA στα 1,1 εκατ., και αυτό που μας..πονήρεψε ήταν το “γύρισμα” της εταιρείας από ζημίες 367 χιλιάδων, το αντίστοιχο πρώτο 6μηνο του 2018 σε καθαρά κέρδη 591 χιλιάδων στο διάστημα Ιανουάριος- Ιούνιος 2019.
       Παράλληλα ολοκληρώνεται το έργο της σύμβασης ηχομονωτικών συστημάτων, ύψους 4,8 εκατ.€, που προορίζονται για την αγορά της Αυστραλίας.
Στο ίδιο διάστημα η Mevaco έχει συμφωνήσει με την Intracom Defence ( για την παραγωγή αμυντικού υλικού, 2 εκατ.€ ) υλοποιεί έργα για τα μετρό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ κατασκευάζει πάνελς φωτοβολταικών για λογαριασμό του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ. 
       Αυτό, που χρειάζεται η μετοχή της εταιρείας είναι η βελτίωση της εμπορευσιμότητας γιατί με μόλις 2,4 χιλιάδες ευρώ δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη επιλογή για κάποιον που θέλει όχι μόνο να λάβει θέση στο μ.κ της εισηγμένης, αλλά, το κυριότερο να μπορεί να πουλήσει για να βγει.
      Πάντως στη συνεδρίαση της Παρασκευής άλλαξαν χέρια 11.307 κομμάτια (στα 18.211 ευρώ η αξία των συναλλαγών.
      Για να δούμε εάν αυτή η μικρή ενίσχυση της ρευστότητας και του volatility μπορεί να έχει συνέχεια σήμερα, ανοίγοντας έτσι σταδιακά την εμπορευσιμότητα, συνακόλουθα της ενεργότερης συμμετοχής των επενδυτών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here