Το πράσινο φως έλαβε και από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής το οποίο συνεδρίασε υπό τον Γ.Γ.  χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιο Μπακογιάννη το πρότζεκτ της Κασσιόπης,

Όπως ανακοινώθηκε:

-Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπτυξης παραθεριστικού τουριστικού χωριού «Κασσιόπη Κέρκυρα» αποτελούμενο από ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 180 κλινών, συγκρότημα επαύλεων, διαμερισμάτων, κέντρου αναζωογόνησης, καθώς και τουριστικής λιμενικής εγκατάστασης.

Aξίζει να σημειωθεί ότι ήδη από τα μέσα Ιουνίου ειδικά συνεργεία ξεκίνησαν τις διαδικασίες κατεδάφισης των παλιών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με τον αριθμό άδειας 89390/13.12.2019, προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου.

Το Banks.com.gr έχει παρουσιάσει τα κυριότερα σημεία του ογκώδους έργου στην περιοχή Ερημίτης της Κέρκυρας:

  • Θα γίνει ένα πολυτελές τουριστικό χωριό
  • Θα αναπτυχθεί στα πρότυπα του Costa Navarino
  • Θα εκτείνεται σε 490 στρεμμάτα
  • Θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επενδυτική παρέμβαση στο νησί
  • Θα ανοίξουν 1.500 θέσεις εργασίας
  • Θα τονωθεί η τοπική οικονομία

Στα 500 στρέμματα αυτής της μοναδικής ομορφιάς έκτασης, προβλέπεται για δόμηση το 7%, ενώ το 93% είναι χώρος πρασίνου (δασική έκταση που θα επιστραφεί στο ελληνικό κράτος).

Η εταιρεία επενδύσεων NCH Capital, με έδρα τη Νέα Υόρκη, θα προχωρήσει σε 3 κατασκευαστικές ζώνες. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τη κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με 90 δωμάτια, 76 σουίτες και 21 ανεξάρτητες κατοικίες, σε συνεργασία με κορυφαίο όνομα τουριστικής αλυσίδας.

Η δεύτερη φάση αφορά, αντιστοίχως, 19 ανεξάρτητες κατοικίες, ενώ η τρίτη φάση αφορά τη κατασκευή μαρίνας, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 60 σκάφη. Οι συνολικά 40 ανεξάρτητες κατοικίες, οι οποίες κατά μέσο όρο θα είναι εμβαδού 250 τ.μ. η καθεμία σε έκταση 1.000 τ.μ., θα διατεθούν προς πώληση.

Κατά τη συνεδρίαση του συμβουλίου αποφασίστηκαν επίσης:

  • Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε ακίνητο που περιλαμβάνει κτήριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας -και «έργο τέχνης» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς, στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, του Δήμου Αθηναίων.
  • Εγκρίθηκε ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης και αλλαγής χρήσης σε διατηρητέο κτίριο, επί των οδών Καραϊσκου και Αλκιβιάδου του Δήμου Πειραιά.
  • Εγκρίθηκε ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε διατηρητέο κτίριο επί της οδού Προδίκου, στην περιοχή Μεταξουργείου, του Δήμου Αθηναίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here