Το Banks.com.gr το είχει γράψει στις 13 Σεπτεμβρίου 2019 ότι η επένδυση του Ελληνικού θα άνοιγε τον δρόμο για παγωμένα project. Επιβεβαιώθηκε διότι παίρνει μπρος το έργο στην πανέμορφη Κέρκυρα.

Περίπου έξι χρόνια μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού από το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της έκτασης και τρία χρόνια μετά τη μεταβίβασή ξεκινά η επένδυση στην Κασσιόπη της Κέρκυρας που θυμίζει εν πολλοίς Costa Navarino.

Το Banks.com.gr σας παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία του ογκώδους έργου στην περιοχή Ερημίτης της Κέρκυρας:

  • Θα γίνει ένα πολυτελές τουριστικό χωριό
  • Θα αναπτυχθεί στα πρότυπα του Costa Navarino 
  • Θα εκτείνεται σε 490 στρεμμάτα 
  • Θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη επενδυτική παρέμβαση στο νησί 
  • Θα ανοίξουν 1.500 θέσεις εργασίας
  • Θα τονωθεί η τοπική οικονομία

Στα 500 στρέμματα αυτής της μοναδικής ομορφιάς έκτασης, προβλέπεται για δόμηση το 7%, ενώ το 93% είναι χώρος πρασίνου (δασική έκταση που θα επιστραφεί στο ελληνικό κράτος).

Η εταιρεία επενδύσεων NCH Capital, με έδρα τη Νέα Υόρκη, θα προχωρήσει σε 3 κατασκευαστικές ζώνες. Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τη κατασκευή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου με 90 δωμάτια, 76 σουίτες και 21 ανεξάρτητες κατοικίες, σε συνεργασία με κορυφαίο όνομα τουριστικής αλυσίδας.

Η δεύτερη φάση αφορά, αντιστοίχως, 19 ανεξάρτητες κατοικίες, ενώ η τρίτη φάση αφορά τη κατασκευή μαρίνας, η οποία θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 60 σκάφη. Οι συνολικά 40 ανεξάρτητες κατοικίες, οι οποίες κατά μέσο όρο θα είναι εμβαδού 250 τ.μ. η καθεμία σε έκταση 1.000 τ.μ., θα διατεθούν προς πώληση.

Το χρονοδιάγραμμα

Μόλις μπουν οι μπουλντόζες και θα αρχίσει η πρώτη φάση κατασκευής του έργου, με στόχο να τεθεί σε λειτουργία τον Μάρτιο με Απρίλιο του 2021. Ο ορίζοντας αυτός αφορά το ξενοδοχείο, τις σουίτες και τα έργα υποδομής, συμπεριλαμβανομένης της μαρίνας που περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο project, ενώ το οικιστικό συγκρότημα αναμένεται να αναπτυχθεί σταδιακά από το 2020 μέχρι το 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here