Την κατάσχεση ενός πολυτελούς γιοτ και έργων τέχνης ζήτησε την Τρίτη από τη βρετανική δικαιοσύνη η πρώην σύζυγος του Ρώσου δισεκατομμυριούχου Φαρχάντ Αχμέντοφ, στο πλαίσιο του διαζυγίου τους, ύψους σχεδόν 500 εκατομμυρίων ευρώ.

Toν συναντάμε στην 68η θέση στη λίστα του περιοδικού Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους της Ρωσίας

Δικαστής οικογενειακών υποθέσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου γνωστοποίησε ότι η απόφαση θα εκδοθεί εντός Ιουλίου.

Το 2016, η βρετανική δικαιοσύνη είχε επιδικάσει στην Τατιάνα Αχμέντοβα το 41% της περιουσίας του πρώην συζύγου της, που ισοδυναμούσε με περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της πρώην συζύγου του δισεκατομμυριούχου τον κατηγόρησε ότι της έχει καταβάλει λιγότερα από έξι εκατομμύρια ευρώ, καταλογίζοντάς του ότι επιχειρεί να ξεφύγει από τη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Press Association.

Βάσει των καταγγελιών της πλευράς της Τατιάνα Αχμέντοβα, ο Φαρχάντ Αχμέντοφ μεταβίβασε περιουσιακά στοιχεία, όπως το πολυτελές γιοτ MV Luna, η αξία του οποίου υπολογίζεται σε περισσότερα από 350 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και έργα τέχνης, τόσο στον γιο του, όσο και σε δομές με έδρα το Λιχνενστάιν.

Ο Ρώσος μεγιστάνας είχε αγοράσει τη Luna, μήκους 115 μέτρων -που διαθέτει πισίνα και χώρους προσγείωσης για ελικόπτερα- από τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράβομιτς

Ο Αχμέντοφ δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία της βρετανικής δικαιοσύνης και υποστηρίζει πως το διαζύγιο έχει εκδοθεί από το 2000 στη Ρωσία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here