Δύσκολο να βρει κάποιος σήμερα, έναν οικονομολόγο, ένα τμήμα ανάλυσης, μία επενδυτική τράπεζα ή χρηματοεπενδυτικό οργανισμό που να μην προβλέπει -παγκοσμίως- ένα δύσκολο και υφεσιακό περιβάλλον για το 2023.

  • Η ύφεση χτυπάει την πόρτα της παγκόσμιας οικονομίας το 2023, καθώς η αύξηση του κόστους χρήματος που αποσκοπεί στην τιθάσευση των υψηλών πληθωριστικών πιέσεων προκαλεί συρρίκνωση των οικονομιών.

  • Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της έρευνας και του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών (CEBR), το οποίο αντλεί τα βασικά του δεδομένα από τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές του ΔΝΤ και χρησιμοποιεί ένα εσωτερικό μοντέλο για την πρόβλεψη της ανάπτυξης, του πληθωρισμού και των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Οι προβλέψεις της έκθεσης, είναι πιο απαισιόδοξες από αυτές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο προειδοποίησε τον Οκτώβριο ότι περισσότερο από το ένα τρίτο της παγκόσμιας οικονομίας θα συρρικνωθεί και ότι υπάρχουν 25% πιθανότητες το παγκόσμιο ΑΕΠ να αυξηθεί κατά λιγότερο από 2% το 2023, μέγεθος που το ορίζει ως παγκόσμια ύφεση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here