Γράφει η «ξενοδόχος»

  • “ Πιστεύουμε στην πόλη της Αθήνας, είμαστε σίγουροι ότι θα έλθει η ανάκαμψη, έστω κι αν αυτό θα γίνει τελικά αργότερα- δυστυχώς- σε σχέση με ό,τι περιμέναμε”.

H δήλωση ανήκει στην Χλόη Λασκαρίδη, μέλος του διοικητικού συμβουλίου και διευθύντρια εμπορικής ανάπτυξης του ομίλου ‘’Λάμψα Eλληνικά Ξενοδοχεία’’ με τα εμβληματικά Mεγάλη Βρεταννία, King George και από το Σεπτέμβριο και του Αthens Capital- MGallery στην «καρδιά» της Αθήνας στο Σύνταγμα.

Ακριβώς μάλιστα στην επένδυση για το τελευταίο αναφέρθηκε η κ. Λασκαρίδη στο χθεσινό συνέδριο της Prodexpo για τα ακίνητα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι

  • «είχαμε πολλές δυσκολίες ακόμη και στο κομμάτι της κατασκευής λόγω της πανδημίας, ωστόσο είναι ευτύχημα που καταφέραμε να ανοίξουμε το Σεπτέμβριο, θέλοντας να δείξουμε την εμπιστοσύνη μας στον ελληνικό τουρισμό και στον τουρισμό της Αθήνας ιδιαίτερα που περνάει πολύ δύσκολα το τελευταίο διάστημα».

Σύμφωνα με την ίδια, σε αυτή τη φάση, το γεγονός ο όμιλος Λασκαρίδη δεν έχει ως κύρια δραστηριότητα τον τουρισμό (σ.σ. αλλά τη ναυτιλία), έδωσε, εν μέσω πανδημίας, περισσότερη ευελιξία τόσο στο νέο εγχείρημα για το Athens Capital, όσο και στα άλλα δύο ξενοδοχεία, τη Mεγάλη Βρεταννία και το King George.

  • Η κ. Λασκαρίδη εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι σίγουρο ότι περάσει εκ νέου στην ανάπτυξη, ωστόσο δεν περιμένουμε να δούμε τα νούμερα του 2019 πριν το 2023.

Παρ’ όλα αυτά είναι σίγουρο ότι  η Ελλάδα και η Αθήνα θα βγει δυνατότερη ως προορισμός από την κρίση της πανδημίας, αλλά από την άλλη θα πρέπει να πάρουμε μαθήματα και από τα λάθη του παρελθόντος:

Για παράδειγμα να ξεφύγουμε από το μοντέλο του «Ηλιος και Θάλασσα»– η Ελλάδα άλλωστε προσφέρεται για τουρισμό όλο το χρόνο-, θα πρέπει να ενισχύσουμε τον τουρισμό του Σαββατοκύριακου στην ελληνική πρωτεύουσα κ.α.».

Η ίδια τόνισε επίσης, ότι η κρίση μπορεί να κρύβει μέσα της μια ευκαιρία για τα ξενοδοχειακά ακίνητα, ειδικά για τους παραδοσιακούς επενδυτές που βλέπουν μακροπρόθεσμα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here