γράφει η Κυρέλα Πέτρου

Το κρίσιμο μέγεθος που έχουν αποκτήσει πλέον οι Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη, σε συνδυασμό με την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, αρχίζει να συγκεντρώνει και πάλι το ενδιαφέρον μεγάλων «παικτών» από το εξωτερικό.

Η οικογένεια διαψεύδει βεβαίως σε όλους τους τόνους το ενδεχόμενο πώλησης του ομίλου, αλλά το ενδιαφέρον από το εξωτερικό είναι υπαρκτό, σύμφωνα με άλλες πηγές. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που ο όμιλος δέχεται κρούση. Ήδη, μετά τον θάνατο του Σπύρου Σκλαβενίτη, οι κληρονόμοι Στέλιος, Γεράσιμος και Μαρία, δέχθηκαν τις πρώτες προσφορές από Tesco και Wal Mart.

Ωστόσο -και με τον συναισθηματικό παράγοντα να παίζει βαρύνουσα σημασία-, η οικογένεια αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα του πατριάρχη της και να μην ενδώσει στο.. χορό των εκατομμυρίων που πρόσφεραν οι παραπάνω αλυσίδες. Σήμερα, μετά την αιφνίδια απώλεια του Στέλιου Σκλαβενίτη και με το «φορτίο» βαρύ στους ώμους των δύο αδελφών, κάποιοι προφανώς εκτιμούν ότι υπάρχει μια ευκαιρία για να βάλουν.. πόδι στον ελληνικό όμιλο.

Τα πράγματα όμως για κάθε επίδοξο αγοραστή, δεν είναι απλά. Ο όμιλος σε αυτή τη φάση προσπαθεί να διαχειριστεί την γιγάντωση που προέκυψε μετά την απορρόφηση του ομίλου Μαρινόπουλου, με τα όποια προβλήματα αυτή παρουσιάζει. Ήδη χθες με το που είδε το φως της δημοσιότητας η πληροφορία ότι γαλλικός όμιλος -η Casino συγκεκριμένα-, εξαγοράζει τον Σκλαβενίτη, καταγράφηκαν κάποιες πρώτες έντονες αντιδράσεις. Κάποιοι προμηθευτές μάλιστα δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν ως «σκάνδαλο» ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δεδομένου του γερού haircut που έχουν υποστεί με βάση το σχέδιο εξυγίανσης του Μαρινόπουλου.

Προφανώς και γι’ αυτό τον λόγο, η εταιρεία έσπευσε να εκδώσει κατηγορηματική διάψευση, η οποία υπενθυμίζουμε ότι αναφέρει:

  • «Η εταιρεία Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης διαψεύδει κατηγορηματικά και απόλυτα σημερινό δημοσίευμα περί συμφωνίας με γαλλική αλυσίδα για την πώληση οποιουδήποτε μέρους ή ποσοστού της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης.
  • Τέτοιου είδους αναφορές αποτελούν αποκυήματα φαντασίας, καθώς η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης συνεχίζει απρόσκοπτα τον επιχειρηματικό σχεδιασμό ανάπτυξής της».

Ίδωμεν…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here