Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα σούπερ μάρκετ, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις παρενέργειες από την έξαρση του νέου κορωνοϊού.

Αυτό δηλώνουν οι εκπρόσωποι των υπεραγορών οι οποίοι χθες συμμετείχαν σε σύσκεψη υπό τον υφυπουργό Ανάπτυξης,  Νίκο Παπαθανάση και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη.

Μεταξύ άλλων εξετάστηκε η δυνατότητα διεύρυνσης του ωραρίου για την τροφοδοσία των καταστημάτων, για την ομαλή λειτουργία της αγοράς. Το αίτημα αυτό αποδέχθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο. Οι ανάγκες εξάλλου όπως αποτυπώνεται σε έρευνες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, με την ανακοίνωση των πρώτων κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Στη σύσκεψη μετείχαν ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒ, Βασίλειος Σταύρου, ο Α. Παντελιάδης της My Market – Μετρό, o Ιάκωβος Ανδρεανίδης από τη Lidl, ο Απόστολος Αποστολάκος της ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας) και η Φρόσω Αγοραστού από τη Μασούτης.

Συμφωνήθηκε ακόμη ότι θα υπάρχει μία ομάδα επικοινωνίας με το υπουργείο προκειμένου λιανεμπόριο και ΟΚΑΑ δεσμεύτηκαν να ενημερώνουν δύο φορές ημερησίως (στις 12 το μεσημέρι και στις 8 το βράδυ) το υπουργείο, για την κατάσταση στην αγόρια και τυχόν παρενέργειες ή δυσλειτουργίες.

Δηλώσεις Παπαθανάση

Ο υφυπουργός δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι, θέμα επάρκειας δεν υπάρχει, αλλά και ούτε πρόκειται να υπάρξει θέμα έλλειψης αγαθών στην αγορά.

Όπως τόνισε, το καταναλωτικό κοινό πρέπει να είναι βέβαιο ότι το υπουργείο ανάπτυξης παρακολουθεί στενά την προμήθεια και τις τιμές των αγαθών και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Ο κ. Παπαθανάσης κάλεσε τους πολίτες να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στα μέτρα πρόληψης και σημείωσε ότι πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, καθότι δεν θα υπάρξει καμία έλλειψη σε τρόφιμα και καταναλωτικά αγαθά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here