Στα 7 ευρώ με μικρές απώλειες η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακής. Με συναλλαγές αξίας 1.237.937 εκατ. ευρώ και με τη μετοχή να κινείται στο εύρος των 6,97- 7,08 ευρώ. Η αποτίμηση της στα 803,13 εκατ.€, όταν της μητρικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ διαμορφώνεται στα μόλις 587,44 εκατ.€ έχοντας όμως το 37,9% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΕΝΕΡΓ δηλαδή μερίδιο σε όρους αποτίμησης στα περίπου 305 εκατ.€.
  • Στρέβλωση, που κάποια στιγμή θα διορθωθεί αλλά σε δεύτερο ή και τρίτο χρόνο όταν θα έχουν δρομολογηθεί ρηξικέλευθες αλλαγές στον όμιλο.
    Θυμίζω, πως εκτός από την ΓΕΚ που έχει το ποσοστό, που αναφέρθηκε, συμμετοχή έχει ο Γιώργος Περιστέρης με 22,3% και το York Capital– που διαθέτει- ένα υπέρ πολύτιμο 9,01% του μετοχικό κεφάλαιο της Ενεργειακής. 
    Τι μέλλει γενέσθαι, καθώς όπως είναι γνωστό σε χρηματιστηριακά και επιχειρηματικά γραφεία το ενδιαφέρον ισχυρών σχημάτων για αυτό το μειοψηφικό ποσοστό του fund είναι τεράστιο. 
    Προφανώς εξελίξεις θα πρέπει να περιμένουμε από τις εκλογές και μετά, αλλά το ζητούμενο είναι εάν εν τέλει θα μπει στη “μάχη” της διεκδίκησης του το Reggeborgh Invest που έχει αποκτήσει συνολικά το 27,02% του μετοχικού κεφαλαίου της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και όπως είναι γνωστό ενδιαφέρεται και για το υπόλοιπο 7,6% που έχει μείνει το York Capital στο μετοχικό κεφάλαιο της μητρικής.
    Ο Γ. Περιστέρης ήταν ξεκάθαρος στοχοθετώντας την προοπτική της ΤΕΝΕΡΓ για ισχύ 2.000 MW, μέγεθος τεράστιο για τα υποτιμημένα μεγέθη της εταιρείας.
    Η ΤΕΝΕΡΓ θέλει υπομονή, είναι βαρύ χαρτί και θα παραμείνει ως τέτοιο τουλάχιστον μέχρις ότου αποχωρήσει οριστικά το York Capital.
  Και από την στιγμή, που θα μπουν πανίσχυρα ονόματα θα πρέπει να περιμένουμε και άλλα μεγέθη στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here