Έτοιμος να ακολουθήσει τα βήματα του Pedro Soares dos Santos στην Πολωνία είναι ο Γεράσιμος Σκλαβενίτης.

Στα εβδομηκοστά γενέθλιά του, ο κορυφαίος λιανέμπορος της χώρας είναι κοντά στο να επιχειρήσει ένα δεύτερο άνοιγμα εκτός συνόρων, έχοντας ήδη ισχυρή παρουσία στην Κύπρο.

Έχοντας φθάσει να ελέγχει σχεδόν το 35% της εγχώριας αγοράς, ξεπερνώντας σε τζίρο τα 5 δισ. ευρώ, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου σχεδιάζει την περαιτέρω επέκταση σε δύο μέτωπα, με το εξωτερικό να αποτελεί προτεραιότητα. Τραπεζικοί παράγοντες σημειώνουν ότι η στόχευση προς το Ιόνιο και την Κεντρική Μακεδονία είναι πάντα ενεργή. Ωστόσο, σε αυτήν τη φάση, ο επιχειρηματίας φέρεται να είναι πολύ πιο κοντά σε συμφωνία σε αγορά του εξωτερικού, που, πάντα σύμφωνα με τους ίδιους, πιθανότατα θα είναι η Πολωνία. 

H Σκλαβενίτης αλλάζει τα πάντα στην πολιτική αποδοχών, υπέρ των εργαζομένων

Η χώρα της Κεντρικής Ευρώπης έχει την πέμπτη ισχυρότερη οικονομία της ΕΕ, έναν από τους ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης ΑΕΠ, μια εσωτερική αγορά 39 εκατομμυρίων κατοίκων, έναν κλάδο σουπερμάρκετ λιανικής 45 δισ. και μια ελληνική παρουσία-σηματωρό, την Sarantis, με εδραία θέση στην πολωνική αγορά. 

Συνεπώς, υπάρχει το success story της Sarantis, πρωτίστως όμως είναι η απόλυτα επιτυχής παρουσία-λειτουργία της Jeronimo Martins. Η ιστορική πορτογαλική αλυσίδα (ιδρύθηκε το 1792) είναι ο μεγαλύτερος «παίκτης» στην πολωνική αγορά, μέσω της Biedronka, που «δομείται» περισσότερο μέσω soft & hard discounters και τοπικές αλυσίδες (Lidl & KaufLand, Polska Grupa, Dino, Carrefour, Grupa Spesjial κ.λπ.) και του γερμανικού δικτύου χονδρεμπορικής Makro C&C (METRO). 

Aπό ΧΡΗΜΑ WEEK

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ