Τρεις προτεραιότητες έθεσε η νέα διοίκηση της Ελλάκτωρ κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης για την επικείμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των 120 εκ. ευρώ.

Όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος Άρης Ξενόφος αυτές είναι:

  • «Η σταθεροποίηση της απόδοσης του ομίλου, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός αυστηρού πλάνου μείωσης των εξόδων και η αποκατάσταση της ρευστότητας βρίσκονται στις βασικές προτεραιότητες της Διοίκησης από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της».

Η διοίκηση του ομίλου δίνει έμφαση στους τομείς των Παραχωρήσεων, των ΑΠΕ και της διαχείρισης αποβλήτων στη διαμόρφωση των EBITDA του ομίλου.

Στις ενέργειες της διοίκησης συμπεριλαμβάνονται η αποκατάσταση σταδιακά των σχέσεων με προμηθευτές και συνεργάτες, ενώ στόχος είναι και ο εξορθολογισμός του κόστους και η επαναδιαπραγμάτευση υφιστάμενων συμβάσεων.

Η νέα διοίκηση επίσης «επανασχεδιάζει την εσωτερική οργανωτική δομή, με στόχο την επίτευξη αποτελεσματικότητας, υπευθυνότητας και των εσωτερικών συνεργασιών».

Η διοίκηση επίσης έχει δρομολογήσει την απεμπλοκή του τομέα κατασκευής από ζημιογόνες δραστηριότητες του εξωτερικού πλην Ρουμανίας

Στόχος της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με τη διοίκηση, είναι να επανατοποθετήσει στρατηγικά τον όμιλο τόσο στην εγχώρια όσο και στις διεθνείς αγορές, αντιμετωπίζοντας αποφασιστικά πλέον τις εκκρεμότητες του παρελθόντος, και θέτοντας στέρεες και υγιείς βάσεις για τη δυναμική συμμετοχή του στην προβλεπόμενη θετική πορεία του κλάδου.

To Ομόλογο

Στην έκδοση ομολόγου ή στη σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 50 εκατ. ευρώ σχεδιάζει να προχωρήσει το αμέσως προσεχές διάστημα ο όμιλος «Ελλάκτωρ», ως ενδιάμεση χρηματοδότηση μέχρι την ολοκλήρωση της προτεινόμενης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 120 εκατ. ευρώ.

Οι σχετικές αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί κι έχει προχωρήσει και η διαπραγμάτευση με το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται το αργότερο μέχρι τις αρχές της προσεχούς εβδομάδας.

Πηγές πλησίον της διοίκησης του ομίλου ανέφεραν χθες ότι και οι μέτοχοι θα κληθούν να συνεισφέρουν στην ενδιάμεση αυτή χρηματοδότηση, η οποία θα αφορά την ίδια την «ΑΚΤΩΡ» (ως δανειζόμενη), ενώ φαίνεται πως θα υπάρξει και συμμετοχή ελληνικών τραπεζών. Δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποιος συνδυασμός των δύο μορφών χρηματοδότησης, δηλαδή και να εκδοθεί ομόλογο που θα καλυφθεί από τους υφιστάμενους μετόχους και να συναφθεί ομολογιακό δάνειο που θα χρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες.

Η ενδιάμεση αυτή χρηματοδότηση γίνεται προκειμένου να καλυφθούν τα άμεσα προβλήματα ρευστότητας της «Ακτωρ», κυρίως σε ό,τι αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς υπεργολάβους και προμηθευτές. Με τον τρόπο αυτό, θα καταστεί εφικτή και η επιτάχυνση των έργων στα επιμέρους εργοτάξια του ομίλου, ώστε αντίστοιχα να αυξηθούν και τα έσοδα του ομίλου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here