Μέτρα για την ενίσχυση των φορολογικών εσόδων του Δημοσίου χωρίς την επιβολή νέων φόρων και επιβαρύνσεων επινοεί το Οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε να διασφαλίσει το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%  ταυτόχρονα με τις φοροελαφρύνσεις 1,2 δισ Ευρώ που έχει ανακοινώσει ο πρωθυποιυργός.

  • Την άρση του αξιόποινου των αδικημάτων φοροδιαφυγής στις περιπτώσεις εκείνες που  οι παραβάτες αποδέχονται να καταβάλουν τους φόρους, τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που τους επέβαλαν οι φορολογικές αρχές, προγραμματίζει να νομοθετήσει η κυβέρνηση.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για την άρση των ποινικών διαδικασιών είναι η  εξόφληση των καταλογισθέντων ποσών.

Η επόμενη κίνηση για την βελτίωση της εισπραξιμότητας των φόρων αφορά την μείωση της 20ετούς περιόδου παραγραφής για υποθέσεις φοροδιαφυγής, ξεκινώντας από την οικονομική χρήση του έτους 2012 και μετά.

Περαίωση για 36.600

Με προφανή στόχο την τόνωση των εσόδων Δημοσίου, στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι και η περαίωση 36.600 φορολογικών υποθέσεων για τις οποίες οι ελεγκτικές αρχές βεβαίωσαν φόρους, οι φορολογούμενοι έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και οι δικάσιμες έχουν οριστεί, αλλά οι ακροάσεις δεν έχουν ξεκινήσει ή έχουν ξεκινήσει αλλά δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Για τις υποθέσεις αυτές θα επιδιωχθεί να περαιωθούν με ευνοϊκό τρόπο για τους φορολογούμενους. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι θα κληθούν να καταβάλουν το σύνολο των καταλογισθέντων φόρων, καθώς και τα επιβληθέντα ποσά προσαυξήσεων και προστίμων με σημαντικές εκπτώσεις για να κλείσουν εξωδικαστικά τις υποθέσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here