Βλέπουν την σταθερή άνοδο της μετοχής της Motor Oil και…τραβούν τα μαλλιά τους Έλληνες διαχειριστές και θεσμικοί, όλοι όσοι είχαν βιαστεί να πουλήσουν μετοχές του ομίλου στην διόρθωση της, με αφορμή την ανακοίνωση των κινήσεων με IBG και Alpha TV.
Έως τα 17 ευρώ είχαν βαλθεί να ρευστοποιούν τις θέσεις τους, προσφορά που στο σύνολο της απορρόφησαν οι ξένοι με αποτέλεσμα να διευρύνουν και άλλο το ήδη μεγάλο ποσοστό τους στο free float της Motor Oil.

Αρκετά πάνω από το 70% στα χέρια των ξένων funds, στο μεγαλύτερο μέρος τους επενδυτικών μεσομακροπρόθεσμων που εμπιστεύονται απόλυτα τον όμιλο και τις προοπτικές του.

Και μια που αναφέρθηκα στην IBG να σας πληροφορήσω, πως

  • η νέα τράπεζα (ήδη εξετάζονται νέες επωνυμίες, λογότυπα και business plan) εκτιμάται, πως θα μπορεί να ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό, με την νέα επωνυμία της, μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Πολύ πιθανά στην επωνυμία της να γίνεται αναφορά σε…Ελλάδα. 

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού σε Τμήμα, με την υπ’ αριθ.678/2019 απόφασή της, ενέκρινε ομόφωνα, κατ’ άρθρο 8 παρ. 3 του ν.3959/2011, την από 29/11/2018 (αριθ. πρωτ.7194) γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση που αφορά την απόκτηση του αποκλειστικού ελέγχου από την «IREON INVESTMENTS LTD», συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, των μετοχών που αντιστοιχούν:

α) στο 97,08% του μετοχικού κεφαλαίου της «Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG)»,

β) στο 94,52% του μετοχικού κεφαλαίου της «CPB ASSET MANAGEMENT» και στο,

γ) 100% του μετοχικού κεφαλαίου της «LAIKI FACTORS & FORFAITERS» μέσω της από 30.10.2018 Σύμβασης Αγοροπωλησίας Μετοχών με το πιστωτικό ίδρυμα «CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO.LTD»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here